• Svētdien piedalies stilīgo dāvanu darbnīcā un svini Ziemassvētkus korejiešu stilā

    Svētki
    Marta Kalniņa
    8. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ģimenes diena muzejā
    Foto: Publicitātes foto
    Ģimenes diena muzejā
    Ja vēl neesat notvēruši svētku sajūtu, kas virmo gaisā, tad ir pēdējais laiks iziet laukā no mājas un izbaudīt to šajā nedēļas nogalē!
    Ģimenes pasākums muzejā
    Ģimenes pasākums muzejā

    Ģimenes aicina uz  Ziemassvētku darbnīcām stilīgās Korejas noskaņās

    Kur: Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā Vecrīgā

    Kad: 10. decembrī no plkst. 12. līdz 16

    Muzejs aicina uz Ģimenes dienu «Saules gaisma. Mēness gaisma» Korejas noskaņās kopā ar lielisko aktrisi Lidiju Pupuri. Patlaban muzejā skatāma izstāde «Pašterapija», kas apkopo 16 dažādu Korejas keramiķu darbus. Savukārt korejiešu pasakas un teikas ļaus iejusties ziemas saulgriežu noskaņās. Pētot sunīša veidolu uz traukiem, kopā ar aktrisi Lidiju Pupuri darbnīcu dalībnieki iepazīs seno stāstu par drošsirdīgo, draudzīgo un uzticamo sunīti Hodži, kurš pēc valdnieka lūguma devās cilvēkiem nonest no debesīm sauli un mēnesi. Hodži kļuvis par Korejas galvaspilsētas Seulas raksturojošo tēlu. Iedvesmojoties no Pupures stāstījuma par Hodži, ikviens varēs piedalīties keramikas un plastilīna ziepju darbnīcā, kur veidojamais materiāls pārtaps sunīša veidolā.

    Pasākuma dalībnieki varēs izvēlēties sev interesantākās koka piparkūku formas: Anša Cīruļa Laimu, Jūlija Madernieka Krēslu, Jūlija Straumes Pūci un cimdiņu rakstiem.

    Būs iespēja izmēģināt arī korejiešu rakstību, bet Mākslas muzeju Jauniešu kluba biedri mudinās minēt mīklas un iesaistīties spēlēs. Īpašu gaisotni radīs Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas koklētāju ansamblis «Madaras».

    Mākslas darbs uz auduma
    Mākslas darbs uz auduma

    Āgenskalnā varēs pagatavot neizmirstamas svētku dāvanas

    Kur: Āgenskalna tirgus «Jauniešu stacijas» koprades telpā

    Kad: 10. decembrī no plkst. 13 līdz 15

    Vislabākā dāvana ir tā, kurā ielikta nevis liela nauda, bet gan sirds siltums un izdoma. Tāpēc svētdien ikviens ir aicināts atnest somas un dažāda tekstila apģērbu, kas savu laiku nokalpojis – tam ir kāds defekts vai dizains vairs nešķiet pievilcīgs, lai sniegtu šīm lietām otro dzīvību. Darbnīcas vadītāja apģērbu apgleznošanas meistare Arina Popenko palīdzēs atjaunot līdzpaņemto drēbi, padarot to krāsaināku un savai gaumei tīkamāku. Zīmēšanai uz apģērba un somām būs sagatavoti šabloni, bet katrs varēs arī ļaut vaļu savai iztēlei un brīvi zīmēt iecerēto. Būtiski, ka šādai mākslai paredzētās krāsas ir noturīgas gan pret ikdienas mazgāšanu, gan lietu.

    Svētku tirdziņš.
    Svētku tirdziņš.

    Apmeklē plašāko amatnieku un labdarības Ziemassvētku tirdziņu 

    Kur: Tirdzniecības centrā «Domina Shopping»

    Kad: Līdz Ziemassvētkiem 

    Šonedēļ tirdzniecības centrā sāka darboties Ziemassvētku tirdziņš, kur piedalās ap 100  amatnieki no visas Latvijas, tostarp čaklie Invalīdu un mazturīgo senioru fonda dalībnieki, kas sarūpējuši ļoti sirsnīgas, gardas un ar rokām darinātas dāvanas. Atradīsiet gan ādas izstrādājumus, gan adījumus un tamborējumus. Pircējus būs priecīgi satikt arī koka un dabīgo materiālu izstrādājumu meistari, kā arī filcētu čību un rotaļļietu darinātāji. Varēs iegādāties arī sapņu ķērājus, pērļotus enģeļus un epoksīda sveķu lējumus, rotas, keramikas izstrādājumus, oriģinālas mīkstās rotaļlietas, traukus, drēbes un iepirkumu somas. Vislielākā izvēlē ir dažnedažādi gardumi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē