• Reizēm sanāk būt nežēlīgam. Kārlis Arnolds Avots par aktiera profesijas ēnas pusēm

    Slavenības
    Estere Jansone
    13. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kārlis Arnolds Avots
    Foto: Gints Ivuškāns
    Kārlis Arnolds Avots
    Jau drīzumā uz kinoteātru ekrāniem nonāks daudzsēriju filma «Padomju džinsi». Galvenās lomas atveidotājs Kārlis Arnolds Avots atklāj, kā viņam izdevās sagatavoties lomai un kādām profesijas ēnas pusēm nākas saskarties aktieriem.

    Galvenā varoņa Renāra atveidotājs Kārlis Arnolds Avots atklāj, ka jaunam cilvēkam, kas nav piedzīvojis padomju laikus, gatavošanās lomai nesagādāja sevišķas grūtības. «Ja izejas punkts ir reāls cilvēks, reāli prototipi, fakti, dokumenti, tad ir viegli izprast,  par kuriem cilvēkiem patiesībā stāsti. Tiesa, Renārs Rubenis ir izdomāts tēls, bet ir ļoti daudz un dažādas šķautnes, kas šo tēlu padara īstu – tie ir reālu cilvēku stāsti. Režisori Juris Kursietis un Staņislavs Tokolovs bija detalizēti visu izpētījuši un kārtīgi nostrādājuši katru filmas detaļu,» stāsta Avots.

    Lai sagatavotos lomai, aktieris neslēpj, ka pašam arī nācās veikt nelielu izpēti par dzīvi padomju okupācijas laikos. «Es sāku lasīt grāmatas, noskatījos visas Jura Podnieka filmas. Man ļoti palīdzēja Alfrēda Stinkuļa grāmata «Mati sarkanā vējā» – ļoti smalki apraksta, kā viņš ir uzaudzis šajos padomju gados, kā viņš ir juties padomju Latvijā un Rīgā. Viņš arī stāsta, kurā brīdī viņam ir audzis šis spīts un kurā brīdī viņš ir sācis justies apspiests, kad viņam ir bijušas konfliktsituācijas ar VDK, miliciju un kā viņš ir izvairījies no obligātā militārā dienesta,» stāsta Kārlis Arnolds Avots, piebilstot, ka gatavošanās lomai viņam lika vēlreiz novērtēt visas mūsdienās sniegtās iespējas.

    Vaicāts, kas Kārlim ir kopīgs ar seriāla tēlu Renāru, aktieris atklāj, ka viņus vieno labestība. «Interesanti, ka sākumā režisori gribēja pārsaukt Renāru par Kārli, lai viņš saglabā manas īpašības. Renārs ir ārkārtīgi silts cilvēks, kurš augstu vērtē ģimeni un draugus. Viņam jebkāda nodevība sāp. Renārs netērē enerģiju darot pāri citiem, viņš smaida. Viņš ir līdzcietīgs.» Runājot par aktiera darbu, Kārlis atzīst, ka diemžēl šī profesija ir ļoti patmīlīga un egoistiska uztverē pret pasauli. Aktieris atzīst, ka viņam bieži vien nākas pakārtot savus tuvākos un mīļākos cilvēkus otrajā plānā. «Reizēm sanāk būt nežēlīgam, bet es ļoti mācos,» saka Avots. Portālam aktieris atklājis, ka nākotnē viņu varēs redzēt kādā Grieķijas projektā, kuram Avots ir sācis apgūt grieķu valodu.  

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē