• Mūsdienās pakaļdarinājumi nepiedien. Aktieris Grāvelis mudina pirkt īstu mantu

    Slavenības
    Estere Jansone
    13. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Pavisam drīz pie skatītājiem nonāks Staņislava Tokalova un Jura Kursieša seriāls «Padomju džinsi», kura centrā ir sistēmas pretinieks Renārs, kas nolēmis piepelnīties ar viltotu džinsiem. Seriāla aktieris Gints Grāvelis atzīst – mūsdienu kontekstā pakaļdarinājumi izskatās smieklīgi.

    Godalgotajā latviešu seriālā «Padomju džinsi» galvenais varonis Renārs uzsāk netīru biznesu. Kopā ar citiem psihiatriskās slimnīcas pacientiem viņš sāk izgatavot «Levi’s» džinsu viltojumus un tos pārdot. Padomju laikos džinsi bija defīcītprece, tāpēc to viltojumu nēsāšanu savā ziņā vēl varēja attaisnot. Seriāla aktieris Gints Grāvels atklāj, ka, viņaprāt, mūsdienās gan viltojumiem garderobē nav vietas. «Tas ir mūžīgais jautājums – vai ir jēga maksāt milzīgu naudu par to, kas ir neīsts. Man jau liekas muļķīgi pirkt visādus viltojumus, pakaļdarinājumu somiņas un apģērbus, lai tikai būtu tā emblēmiņa virsū. Ja vajag, tad vajag – nopērc vienu un zīmējies,» skarbs ir Grāvelis.

    Vaicāts par paša piedzīvoto apģērbu deficīta laiku, Grāvelis atklāj, viņa vecāki padomju gados tam piegājuši radoši. Viņi lielākoties paši izgatavojuši drēbes un pat speciāli darinājuši bikses ar plēsumiem.

    «Man tētis bija hipijs. Tāpēc vecāki paši ļoti daudz ko šuva un taisīja.

    Trakākais bija tas, ja izdevās dabūt kaut ko līdzīgu normāliem džinsiem, viņi speciāli bikses rīvēja uz veļas dēļa, lai būtu apbružātas un saplīsušas. Mana ome par to it nemaz nebija priecīga.» Aktieris atzīst, ka vienmēr ir bijis kaislīgs džinsu fans – viņam skapī ir vairāki bikšu pāri dažādos piegriezumos, krāsās un tekstūrās.  

    Seriālam «Padomju džinsi» plānotas astoņas sērijas, kas stāsta kā rokenrola fans un sīks noziedznieks Renārs, kurš tirgojas ar rietumu džinsiem un mēģina apmānīt sistēmu, un nopelnīt naudu, satiek savu mūža mīlu Tīnu.

    Renārs uzsāk sadarbību ar psihiatriskās slimnīcas direktoru, kurš no tā gūst labu peļņu un pretī sola Renāram brīvību. Džinsi gūst popularitāti Latvijas jauniešu vidū, un Renārs kļūst par anonīmu pagrīdes leģendu. Valsts drošības komiteja (VDK) pa visu valsti meklē šo šūšanas darbnīcu. Viņu redzeslokā nonāk Renārs, līdz viņi viņu beidzot ielenc, lai gan neko nevar pierādīt. Konflikts starp Renāru un VDK aģentu iziet ārpus džinsiem un krimināllietām – tas kļūst par dzīves filozofiju un ideoloģiju sadursmi. Soli pa solim Renārs kļūst par īstu dumpinieku, džinsu bizness vairs nav rīks brīvības iegūšanai, bet gan protesta veids.

    Galvenās lomas seriālā atveido Kārlis Arnolds Avots, somu aktrise Āmu Milonofa un Igors Šelegovskis. Citus personāžus atveidos Andris Keišs, Gints Grāvelis, Dainis Gaidelis, Ivars Krasts, Gundars Āboliņš, Jevgēnijs Isajevs, Jānis Jarāns, Nikolajs Šestaks, Valentīns Novopoļskisj, Gatis Gāga, Indra Briķe, Juris Bartkēvičs, Matīss Ozols, Jānis Skutelis, Jurijs Djakonovs, Baiba Broka un citi.

    Seriāla idejas autors ir Tokalovs. Scenārija autori ir Tokalovs, Teodora Markova, Valdemārs Kalinovskis, režisori ir Tokalovs un Kursietis. Filmas operators ir Valdis Celmiņš, mākslinieces ir Laura Dišlere un Zanda Landrāte-Bedrīte, kostīmu māklsiniece ir Liene Bite, grima māksliniece ir Maija Gundare, komponists ir Kārlis Auzāns, skaņu režisors ir Ernests Ansons un montāžas režisors ir Oskars Morozs. Seriāla producente ir Aija Bērziņa no studijas «Tasse Film».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē