• Lielākā tautiešu satikšanās. Lielbritānijā norisināsies Jāņu svinēšnas festivāls

    Jāņi
    Estere Jansone
    11. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    No 21. līdz 23. jūnijam Lielbritānijā, Northemptonšīrā «Daugavas Vanagu fonda» lauku īpašumā «Straumēnu» notiks ikgadējais «Bērzes Strazdu Jāņu Festivāls 2024», kur latvisko tradīciju gaisotnē varēs atzīmēt kopā būšanu, draudzību un vasaras saulgriežus!

    Ik gadu Bērzes Strazdu Jāņu festivāls  ir lielākā ārzemēs dzīvojošo tautiešu satikšanās un svētku svinēšanas vieta. Festivāls kārdina ar smeķīgu latviešu ēdienu un skanīgu, aktuālu latviešu populāro mūziku, bet netiek aizmirsts arī par tradīcijām. Festivāla Līgotavā ar īpaši veidotu kultūras programmu šogad uzstāsies, dejos un dziedās latviešu tautas deju kolektīvi, kori un folkloras kopas no Apvienotās Karalistes: LDS Galophop, VPDK Jautrais Pāris, TDK Rakstā, SDK Virpulis, BDK Kastanītis, BDK Kaķīši, BDK Jumītis, Trio Pilnmēness un Burtonas teātris Strops. Kulminācijā, atzīmējot saulgriežus, tiks degts lielais Jāņu ugunskurs.

    Populārās mūzikas programmā gaidāma liela žanriskā daudzveidība – roks, pops, kantrī, reps, regejs, un dažādu paaudžu mākslinieki.

    Piektdien, 21. jūnijā, uz skatuves kāps Apvedceļš, LĪVI, Sudden Lights, Bruģis.

    Sestdien, 22. jūnijā, uzstāsies Gacho, Pienvedēja Piedzīvojumi, Rassell un Sabīne Berezina, RIGA Reggae, Zeļģis un Z-scars.

    Savukārt Līgo dienā, 23. jūnijā, klātesošos priecēs grupa Mazie Rakari.

    Apmeklētāju dziedātparsme tiks pārbaudīta Jāņu festivāla karaoke čempionātā - piektdienas vakarā disko teltī norisināsies iesildīšanās, bet  sestdien – čempionu cīņa,  uzvarētājam dodot iespēju vakara kulminācijā uzstāties uz Jāņu festivāla lielās skatuves.

    FOTO: Jāņu svinēšnas festivāls Lielbritānijā aizvadītajos gados

    Festivālā būs arī sava Latvijas māja, kurā Latvijas institūcijas – Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Nodarbinātības valsts aģentūra, Zemgales plānošanas centrs un Vidzemes plānošanas centrs pastāstīs par jaunumiem un iespējām Latvijas izaugsmes, darba un ģimenes atbalsta jomās.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē