• FOTO: Patrīcija mani satrieca līdz asarām. Parādīta jaunā filma par slēpotāju Eiduku

    Sports
    Estere Jansone
    20. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Otrdienas vakarā kinoteātrī «Splendid Palace» pirmizrādi piedzīvoja dokumentālā filma «Patrīcija», kas vēsta par visu laiku labāko Latvijas slēpotāju Patrīciju Eiduku un viņas ģimeni.

    Filmas pirmizrādē piedalījās tās galvenā varone Patrīcija Eiduka, kura bija ieradusies Latvijā pēc labākās sezonas savā sportistes karjerā elites slēpotāju vidē, kuplā Eiduku ģimene, kuru dzīvesstāsts un vērojums veido filmas sižetu, kā arī Latvijas kino un sporta elites pārstāvji. Filma skatītājos raisīja pozitīvas emocijas un atsauksmes.

    «Noskatoties filmu, saņēmu ļoti lielu motivācijas devu un vēlreiz atradu atbildi tam visam, kāpēc es to daru,» tā filmas galvenā varone Patrīcija Eiduka. «Šī filma ir tas, kā ļoti pietrūkst tādam parastam sporta līdzjutējam. Šeit bija ļoti maz sporta, bet ļoti daudz cilvēcības. Tieši tas, ko mēs nezinām, neredzam un pat nevaram iedomāties. Un tā ir šīs filmas lielākā vērtība,» atklāj sporta žurnālists Anatolijs Kreipāns.

    Filma izsaukusi arī pozitīvas atsauksmes kino profesionāļu vidū. ««Patrīcija» mani satrieca līdz asarām. Sporta vārdiem runājot, uzkāpa uz viena no pakāpieniem manā personīgajā dokumentālā kino gada pjedestālā,» tā pēc filmas pirmizrādes rakstīja kino režisors Uģis Olte portālā «Kino Raksti». Savukārt režisore Ieva Ozoliņā portālā LSM.lv raksta, ka “dokumentālā filma «Patrīcija» ir stāsts par dzelzs meiteni, par viņas ceļu līdz Latvijas labākās slēpotājas titulam, par neatlaidību un «sportisko niknumu».

    Filmas «Patrīcija» režisori ir Dāvids Ernštreits un Inese Kļava, galvenais operators Normunds Pavlovskis, montāžas režisore Inese Kļava, komponists Otto Auniņš, skaņu režisors Artis Lūsis, producenti Elīna Gediņa-Ducena un Gints Grūbe.

    Filmas galvenā varone Patrīcija Eiduka nāk no septiņu bērnu ģimenes Aizkraukles novada Vecbebros. Viņa  jau 18 gadu vecumā bija iekļauta Latvijas komandas sastāvā startam 2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā. Patrīcija ir pirmā Latvijas slēpotāja, kurai izdevies izcīnīt medaļu pasaules čempionātā – viņa izcīnīja sudrabu 2022. gada U23 pasaules čempionātā. Gadu vēlāk viņa Pasaules kausa izcīņā uzvarēja jauno (U23) sportistu ieskaitē. Pasaules kausa posmos viņa divreiz ir izcīnījusi 5. vietu, kā arī ieguvusi 8. vietu prestižā daudzdienu slēpojuma Tour de Ski kopvērtējumā. 2023. gada slēpošanas sezona bija viņa sportistes karjeras labākais gads.

    Dokumentālā filma «Patrīcija» jau atlasīta un starptautisko pirmizrādi piedzīvos Vācijas lielākajā dokumentālo filmu festivālā Minhenē, kas norisināsies no 1. līdz 12. maijam. Doc fest Munich ir viens no lielākajiem pasaules dokumentālā kino notikumiem, kura programmā parasti tiek atlasītas pagājušā gada labākās filmas.

    Pēc filmas pirmizrādes jau šonedēļ gaidāmi vairāki seansi ar Patrīcijas Eidukas un filmas varoņu piedalīšanos. 20. martā seanss Pļaviņu kultūras centrā ar Patrīcijas Eidukas, viņas brāļa Valta Eiduka un režisora Dāvida Ernštreita piedalīšanos; 21. martā seanss kinoteātrī «Kino Bize» – tikšanās ar Patrīciju Eiduku un Dāvidu Ernštreitu; 22. martā – īpašais seanss ar filmas komandu kinoteātrī «Forum Cinemas» un Vecbebros.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē