Ķimenes sēklās ir ēteriskās eļļas un minerālvielas (dzelzs, fosfors, varš, kalcijs, kālijs, mangāns, selēns, cinks, magnijs), kā arī vitamīni – A, E, C, B grupas un PP. Un arī vērtīgie antioksidanti, kas pasargā no brīvo radikāļu kaitējumiem.
Ķimenes labvēlīgi ietekmē vēdera pašsajūtu (ja pēc ēšanas tevi moka nepatīkamas sajūtas, pamēģini pēc maltītes, rūpīgi sakošļājot, apēst tējkaroti ķimeņu ar drusciņu medus)
un palīdz izvadīt no organisma šķidrumu, kas ir vērtīgi, ja mēdz būt tūska.
Ķimenes bieži izmanto maizes cepšanā, sieros un tējās, jo tās mazina vēdera pūšanos un veicina labu pašsajūtu. Turklāt šī nelielā sēkliņa palīdz organismam cīnīties ar iekaisumiem un uzlabo vielmaiņu. Ķimeņu regulāra lietošana uzturā var būt dabisks un vienkāršs veids, kā rūpēties par savu veselību ikdienā.
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨












































































