• Kā pareizi uzglabāt bērzu sulu?

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    15. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Auhustsinovich/Shutterstock.com
    Skaidrojam, kādos traukos to liet, lai nepiemetas duļķis un arī rudenī vari baudīt pavasari.

    Bērzu sulu daudzi pielīdzina teju vai brīnumlīdzeklim, ar ko attīrīt savu organismu. Zinātāji teic, ka vismaz piecus litrus dziedinošās dziras vajadzētu izdzert katram. Taču – bērzu sula ir ne tikai labs dakteris, bet arī izcils atspirdzinošs dzēriens vasaras svelmē. To pat var nēsāt līdzi somā, iepildītu plastmasas pudelē. Ekonomiski, jo nav jātērē nauda par minerālūdeni, veselīgi un garšīgi.

    • Bērzu sulu var uzglabāt plastmasas pudelēs, taču tikai tādās, kurās nav bijusi limonāde vai kāds cits krāsains dzēriens, jo plastmasa uzsūc visas garšas un smaržas.

    Pilnīgi noteikti bērzu sulu nedrīkst uzglabāt alumīnija traukos, piemēram, kannās.

    Sula rūgst, vienalga, vai uzreiz to liec pagrabā vai ne. Un skābā vidē izdalās alumīnija joni, kas cilvēka veselībai ir kaitīgi.

    • Vislabāk šo pavasara gardumu uzglabāt stikla traukos, un nav jābīstas burkas aizvākot ar metāla valcējamiem vāciņiem, jo tie ir nekaitīgi un nereaģē ne ar skābu, ne kādu citu vidi. Sulas vienmēr uzglabā vēsā vietā, piemēram, pagrabā.
    • Ņem vērā: jo vairāk bērzu sula ierūgst, jo lielāka alkohola koncentrācija tajā rodas! Taču, ja sulai pievienots tikai upeņu zariņš, citrusaugļa miziņa un dažas rozīnes, alkohola daudzumam nevajadzētu pārsniegt 1,2 procentus. Ja pieliek cukuru un īpaši raugu, tad gan labāk pie stūres uzreiz nesēdies.
    • Pirms sulas nešanas uz pagrabu, tām istabas temperatūrā var ļaut arī ieskābt. Ideālais brīdis, kad vākot traukus ciet, ir tad, kad sula ir mazliet dūmakaina un skābena. Tāda kā citronūdens.
    • Ļoti labas bērzu sulas uzglabāšanai ir skrūvējamās alkohola pudeles, kurās bijis šņabis, viskijs vai konjaks. Tās arī ļoti labi izskatās viesībās uz galda.

    Pirms sulas liešanas tajās pudeles nav jāmazgā, tikai uzreiz pēc alkohola izlietošanas jāaizskrūvē, lai neiekļūst mikrobi.

    Jo spirts tās ir dezinficējis un nekas slikts sulām nenotiek. Ar vīna pudelēm gan jābūt uzmanīgam, tās vajadzētu mazgāt.

    • No bērzu sulas gatavo arī ļoti garšīgu grādīgo dzērienu aizvietotāju, tādu kā šampanieti. Jau ieskābušu bērzu sulu (vienu līdz trīs dienas to notur istabas temperatūrā) salej šampanieša pudelēs, pievieno rozīnes, citrona miziņu un cukuru – tējkaroti ar kaudzi, lai saldāks un labāk rūgst –, uzliek to pašu oriģinālo šampanieša korķi un apsien ar stiepli.

      Pēc tam pudeles guļus, lai neizšauj korķus, novieto pagrabā vai aukstā pieliekamajā, kur ļauj nostāvēties vismaz divus mēnešus. Šampanieti var uzglabāt pat līdz Jaungadam, jo gaiss pudelē netiek.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē