Profesors Anatolijs Danilāns prot uzcept kartupelīšus un uzvārīt sev kafiju, bet ar sarežģītiem ēdieniem nenoņemas. «Tādas lielas pavārmākslas man nav, es labāk aizeju kaut kur paēst vai nopērku gatavu – lielveikalos var nopirkt ļoti normālu ēdienu,» viņš saka intervijā žurnālam Ieva.
«Ir modes lieta kritizēt gatavo lielveikalu ēdienu, bet – nē, ar to nemaz nav tik traki!»
uzsver slavenais gastroenterologs. «Jo ir tāda laba lieta kā konkurence. Ja kādā produktā atrastu par daudz kaitīgo vielu, tad konkurenti sāktu klaigāt pa visu pasauli, tāpēc katrs ir spiests ļoti uzpasēties. Daudzi saka: «Es ēdu tikai tādus produktus, ko nopērku tirgū no tantiņām, tīros laukos audzētus!» Bet mana pieredze rāda, ka tā ir slidena lieta.
Neviens nepārbauda, kā tantīte meža ielokā audzē dārzenīšus, un neviens nezina, cik daudz minerālmēslu viņa saber.
Ja papēta, ir bijis tā, ka privātajiem audzētājiem visādu piedevu atklāj vairāk nekā lielo ražotāju produktos,» profesors aicina aizdomāties.
Sarunu ar Anatoliju Danilānu lasi žurnālā Ieva un digitālajā žurnālā SANTA+!
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨












































































