Santa.lv
  • 06.10.2025
  • Dakteris Danilāns atklāj, kāpēc lielveikalos gatavots ēdiens nemaz nav slikta izvēle

    Santa.lv
    Santa.lv
    Anatolijs Danilāns
    Foto: F64
    Anatolijs Danilāns
    Šovasar slavenais dakteris palika viens – viņa mīļotā sieva Irēna, kura gandrīz 60 gadus turēja rūpi par Anatoliju, aizgāja mūžībā. Danilāns neslēpj – tagad viņa maltītes kļuvušas krietni vienkāršākas.

    Profesors Anatolijs Danilāns prot uzcept kartupelīšus un uzvārīt sev kafiju, bet ar sarežģītiem ēdieniem nenoņemas. «Tādas lielas pavārmākslas man nav, es labāk aizeju kaut kur paēst vai nopērku gatavu – lielveikalos var nopirkt ļoti normālu ēdienu,» viņš saka intervijā žurnālam Ieva.

    «Ir modes lieta kritizēt gatavo lielveikalu ēdienu, bet – nē, ar to nemaz nav tik traki!»

     uzsver slavenais gastroenterologs. «Jo ir tāda laba lieta kā konkurence. Ja kādā produktā atrastu par daudz kaitīgo vielu, tad konkurenti sāktu klaigāt pa visu pasauli, tāpēc katrs ir spiests ļoti uzpasēties. Daudzi saka: «Es ēdu tikai tādus produktus, ko nopērku tirgū no tantiņām, tīros laukos audzētus!» Bet mana pieredze rāda, ka tā ir slidena lieta.

    Neviens nepārbauda, kā tantīte meža ielokā audzē dārzenīšus, un neviens nezina, cik daudz minerālmēslu viņa saber.

    Ja papēta, ir bijis tā, ka privātajiem audzētājiem visādu piedevu atklāj vairāk nekā lielo ražotāju produktos,» profesors aicina aizdomāties.

    Sarunu ar Anatoliju Danilānu lasi žurnālā Ieva un digitālajā žurnālā SANTA+!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk