• 10 iemesli, kāpēc tev jāēd lociņi! Vai uz tavas palodzes jau zaļo?

    Padomi
    Vija Stepiņa-Baikova
    Vija Stepiņa-Baikova
    6. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Olek Lu/Shutterstock.com
    Lociņi ir pirmie, ar kuriem sākam uzkrāt pieredzi, audzējot zaļumus uz palodzes. Pirmkārt, tas ir vienkārši – pat augsni nevajag! Otrkārt – sīpolloki ir garšīgi un piešķir pavasara noskaņu gan maltītēm, gan izjūtām. Treškārt, lūk, ko tie dod mūsu veselībai!
    1. Bagāti ar uzturvielām. Sīpolloki ir bagāti ar būtiskiem vitamīniem un minerālvielām, tostarp K vitamīnu, C vitamīnu, A vitamīnu, folātu un kāliju, kas ir ļoti svarīgi vispārējai veselībai un labsajūtai.
    2. Antioksidantu īpašības. Tie satur antioksidantus, piemēram, flavonoīdus, karotinoīdus un sēra savienojumus, kas palīdz cīnīties ar oksidatīvo stresu un samazina hronisku slimību risku.
    3. Veicina gremošanas veselību. Lociņi ir labs uztura šķiedrvielu avots, kas palīdz stimulēt gremošanu, novērš aizcietējumus un veicina veselīgu zarnu mikrobiomu.
    4. Sirds veselība. Sēra savienojumi lociņos var palīdzēt pazemināt holesterīna līmeni un samazināt sirds un asinsvadu slimību, piemēram, sirdslēkmes un insultu, risku.
    5. Pretiekaisuma iedarbība. Lociņos esošajiem savienojumiem piemīt pretiekaisuma īpašības, kas var palīdzēt mazināt iekaisuma stāvokļu, piemēram, artrīta, simptomus.
    6. Veicina kaulu veselību. Sīpolloki ir labs K vitamīna avots, kam ir izšķirīga nozīme kaulu vielmaiņā un var palīdzēt novērst osteoporozi.
    7. Vēža profilakse. Daži pētījumi liecina, ka lociņos esošajiem sēra savienojumiem, iespējams, piemīt pretvēža īpašības, jo īpaši samazinot noteiktu vēža veidu, piemēram, kuņģa un kolorektālā vēža, risku.
    8. Uzlabo ādas veselību. Sīpollokos esošie antioksidanti un C vitamīns veicina veselīgu ādu, aizsargājot to no brīvo radikāļu radītajiem bojājumiem un veicinot kolagēna ražošanu.
    9. Regulē cukura līmeni asinīs. Sīpolloki satur savienojumus, kas var palīdzēt regulēt cukura līmeni asinīs, padarot tos labvēlīgus cilvēkiem ar cukura diabētu un tiem, kuriem ir risks saslimt ar šo slimību.
    10. Samazina neirodeģeneratīvo slimību risku. Daži pētījumi liecina, ka lociņos esošie antioksidanti un pretiekaisuma savienojumi var palīdzēt aizsargāt pret neirodeģeneratīvām slimībām, piemēram, Alcheimera un Pārkinsona slimību, samazinot oksidatīvo stresu un iekaisumu smadzenēs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē