Izmēģini pagatavot ko neparastāku – tradicionālo skotu zivju pīrāgu!
Sarežģītība
Vidēja
Personas
6
Izmaksas
Vidējas
Kopējais laiks
1st
Sastāvdaļas:
Mērcei
600 g laša
200 g garneļu
200 g ķemmes gliemeņu
1 sīpols
75 g sviesta
2 olas, cieti vārītas
200 g baltvīna
50 g miltu
200 g piena
sāls, pipari, dilles
Pārklāšanai
1 ciabatta
3 ēdamkarotes olīveļļas
40 g cietā siera
pētersīļi
Piedevām
2 vidēji rāceņi
75 g sviesta
300 g brokoļu
Mērce
Pīrāga virspuse
Salauž gabalos čabatu un liek to blenderī. Smalcina maizi, kamēr tā sabirzt parupjos graudiņos, taču nav tik smalka kā rīvmaize.
Maizei pievieno eļļu un smalki sagrieztus pētersīļus, visu blenderī vēlreiz samaisa. Masā ierīvē arī sieru un vēlreiz visu kārtīgi izmaisa. Iegūto masu kārto cepešpannā virs mērces, rūpīgi to izlīdzinot. Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā apmēram 35 minūtes. Ja paliek pāri pīrāga virspusei paredzētā masa, to vari ievietot saldējamā maisiņā un likt saldētavā – noderēs nākamajā reizē, kad atkal cepsi šo vai līdzīgu pīrāgu.
Piedevas Nr. 1
Piedevas Nr. 2
Sālsūdenī vāra brokoļus. Kad tie mīksti, nokāš. Sacepumu griež gabalos un pasniedz kopā ar rāceņu biezeni un brokoļiem.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!