Baklažānu veltnīši ar valriekstiem ir klasisks Gruzijas virtuves gardums, kurā ir klasiskās Kaukāza garšas – kinza, valrieksti, granātābols un, protams, neiedomājami aromātiskais garšvielu ansamblis! Pacienā draugus un cienājies pats!
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas
Sastāvdaļas:
2 vidēji baklažāni
glāze sasmalcinātu valriekstu
2 vidēji sīpoli (smalki sagriezti)
saišķītis koriandra jeb kinzas; vislabāk izmantot smalki sakapātus sulīgos kātus, bet var arī lapiņas
1 ķiploka galviņa (sarīvē vai sagrūž piestā)
tējkarote sāls
2 tējkarotes Kaukāza garšvielu maisījuma hmeļi suneļi (ja gribi asāku, var pievienot nažgalu sīki sakapātu sarkano piparu)
tējkarote vīna (vai ābolu, vai parastā) etiķa
pusglāze atdzesēta vārīta ūdens
granātābols
eļļa cepšanai (gruzīni cep saulespuķu eļļa, bet var arī olīveļļā)
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!