Santa.lv
  • 25.05.2020
  • Kā pareizi sadalīt trusi — pamacība soli pa solim

    IEVAS Receptes
    Foto: Shutterstock
    Truša gaļa ir diētiska un maiga – teicama alternatīva ierastajiem cepešiem. Ja iecerētajam ēdienam trusis ir jāsadala, te būs pamācība soli pa solim, lai viss sanāk teicami!
    • Truša sadalīšanu sāk no priekškājām – tās nogriezt ir viegli, jo netraucē neviens kauls.

    • No kauliem atdala gaļu.
    • Pārgriež krūškurvi, lai pēc tam ērtāk atdalīt fileju. Nazi vajadzēs asu. Izņem subproduktus – nieres un aknas.

     

    • Pakaļkājas iegriež līdz kaulam, tad ar rokām palauž, lai kauls izslīd no locītavas. No pakaļkāju kaula atdala gaļas mīkstumu. Šajā truša daļā gaļas ir visvairāk.

     

    • Ielaužot ribas, pilnībā atver krūškurvi.

     

    • Nogriež pakaļgalu līdz ar vietu, kur beidzas muguras kauli. 

     

    • Pagriež trusi ar ribām uz leju un, sākot no mugurkaula apakšgala, iegriež pa tā līniju.

     

    • No iegriezuma līnijas uz abiem sāniem gar ribām ar asu nazi atdala filejas.

     

    • Filejām noņem plēvīti.

     

    Kur izmantot katru truša gaļas daļu?

    Kauli – izmanto, lai vārītu buljonu un gatavotu buljona mērci. Buljons jāvāra vairākas stundas uz lēnas uguns.

     

    Fileja – gatavo ruletes, dažādas pastas, sacepumus.

    Truša fileja

    Stilbi – gatavo sautējumus, sacepumus, truša confit (gaļu vāra uz lēnas uguns savos taukos, līdz tā izjūk pa šķiedrām, slēgtās burciņās var uzglabāt pat vairākus mēnešus). 

    Stilbi

    Subprodukti – nieres un aknas. Gatavo pastētes. Truša aknām ir ļoti maiga un viegli saldena garša. Var arī gatavot sacepumus.

    Subprodukti – nieres un aknas.

     

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk