• Kāpēc šinšilām patīk bučoties?

    Šinšila
    Vineta Vizule
    28. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Stefan Petru Andronache / Shutterstock
    Dažkārt rodas priekšstats, ka šinšilām ļoti patīk bučoties – tās viena otrai tuvojas ar degungaliem, arī māte baksta mazuļus ar degungalu, bet tie tad spiedz un pīkst. Sadraudzējoties ar cilvēku, šinšila arī ir gatava dāļāt skūpstus saimniekam. Kāpēc tā?

    Kāpēc cilvēkiem tā patīk sabučoties, ne tikai izrādot intīmu patikšanu, bet arī satiekoties ar sava dzimuma pārstāvjiem un mazāk pazīstamām personām, par to vēl zinātnieki strīdas. Bet ir noskaidrots, ka šinšilām tas ir veids, kā, vienai otru apošņājot, savstarpēji iepazīties un pat komunicēt.

    Ja suņi sasveicinās, pabāžot purngalu otram kaut kur pavēderē vai zem astes, tad šinšilas šai ziņā ir vairāk cilvēcīgas – tās viena otru vērtē un atpazīst pēc deguniem.

    Turklāt deguni ir arī šinšilu vārīgā vieta – tie jātīra pēc peldēm smalkajos vulkāniskajos pelnos, tāpēc nereti var vērot, kā šinšila ar ķepiņām periodiski berzē savu purniņu. Tā viņa ne tikai to iztīra no smilšu putekļiem, bet arī noskaņo smaržu uztveršanai, savā veidā regulējot ožas centru, kas atrodas degungalā. 

    Vairāk par neparastajām šinšilām lasi šajā rakstā!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē