• Noskaidrots Annas Jansones bērna nāves cēlonis. Vīrs pauž cerību atrast Annu

    Pazudis bērns
    Ziņu aģentūra LETA
    4. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Anna ar meitu pazuda 1. npvembrī. Mazulīte tika atrasta mirusi, bet Anna aizvien tiek meklēta.
    Foto: Valsts Policija
    Anna ar meitu pazuda 1. npvembrī. Mazulīte tika atrasta mirusi, bet Anna aizvien tiek meklēta.
    Policija ir saņēmusi ekspertu atzinumu par Annas Jansones bērna nāves cēloni, kuru bez mātes atrada pērn novembrī automašīnā mežā Jelgavas novadā.

    Eksperti konstatējuši, ka bērns miris 1.novembrī no zīdaiņu pēkšņās nāves sindroma. Vardarbības pazīmes bērnam nav konstatētas, kā arī organismā nav atrastas ķīmisku vielu paliekas.

    Tikmēr pazudusī Anna Jansone aizvien nav atrasta. Šobrīd Latvijā valda liels aukstums, taču Annas vīrs Juris aizvien saglabā cerību, ka viņa ir dzīva un atrodas drošā vietā.

    «Ceru, dārgā, ka tev šajā aukstajā laikā ir silti un droši. Atceries, ka mēs tevi ļoti gaidām mājās,»

    šādu vēstījumu vietnē «X» šonedēļ ierakstījis viņš. Annai un Jurim ir arī vecākā meita, un šie bija ģimenes pirmie Ziemassvētki bez Annas.

    Patlaban tiek strādāts vairākos virzienos, tiek pārbaudīta informācija. Ņemot vērā laikapstākļus, šobrīd fiziski iespējamā pazušanas vieta netiek pārmeklēta, bet, ja policijas rīcībā esošā informācija norādīs uz tādu nepieciešamību, noteikti uzreiz tikšot reaģēts.

    Kopš pirmās pazušanas dienas veikti dažādi meklēšanas pasākumi, piesaistot lielus cilvēkresursus.

    Meklēšanā iesaistījušies gan Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes, gan Zemgales reģiona pārvaldes darbinieki, Valsts policijas koledžas kadeti, Zemessardze, biedrības bezvests.lv un «K9 SOS», Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un pašvaldības policijas ūdenslīdēji, kā arī brīvprātīgie un sievietes tuvinieki. Tāpat meklēšanā tika izmantoti tehniskie līdzekļi, piemēram, droni, kā arī Valsts robežsardzes helikopters.

    Policija aizvien aicina ikvienu, kura rīcībā ir informācija, tostarp video ieraksti, kas var noderēt Jansones meklēšanā, sazināties ar policiju.

    Tostarp policija aicina iedzīvotājus, kuri dodas uz Lielā Ķemeru tīreļa purva apkaimi, pievērst uzmanību, vai šajā vietā neatrodas viena litra tilpuma antifrīza pudeles baltā krāsā. Noskaidrots, ka pirms pazušanas Jansone šādu pudeli iegādājusies un, iespējams, tā bijusi viņai līdzi.

    Sazināties ar Valsts policiju iespējams, zvanot pa tālruņa numuru 67 086 678 vai 110, vai arī rakstot e-pastu uz adresi «[email protected]».

    1989.gadā dzimusī Jansone ar 2023.gadā pasaulē nākušo meitu Luīzi Evertovsku 2023.gada 1.novembra rītā ap plkst.9 izgāja no savas dzīves vietas Rīgā, Pētersalas ielā.Saņemot informāciju par mātes un meitas bezvēsts prombūtni, policija nekavējoties personas izsludināja meklēšanā un sāka plašus meklēšanas pasākumus.Tajā pašā dienā pārbaudītas adreses, kur sieviete ar bērnu varētu uzturēties, kā arī pārmeklēta apkārtne. Policisti noskaidroja, ka 1.novembra rītā sieviete ar bērnu pametusi savu dzīvesvietu ar nomas automašīnu.2.novembrī, turpinot meklēšanas pasākumus, meža masīvā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā policijas darbinieki atrada  nomas automašīnu «Toyota Corolla», kuras salonā bija miris minētais zīdainis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē