• Izpētīts, kā mainījušies latviešu ienākumi šogad. Rīdzinieki un vientuļie pensionāri kļuvuši turīgāki

    Ienākumi
    Santa.lv
    Santa.lv
    23. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie dati liecina, ka salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu mājsaimniecību ienākumi pērn pieauguši par 9,1% jeb 62 eiro un bija 740 eiro uz vienu mājsaimniecības pārstāvi.

    Augstākie ienākumi pagājušajā gadā bija Rīgā, kur tie sasniedza 860 eiro uz vienu mājsaimniecības pārstāvi mēnesī. Pierīgā tie bija 845 eiro, Zemgalē – 664 eiro un Kurzemē – 634 eiro. Savukārt zemākie ienākumi bija Vidzemē un Latgalē – attiecīgi 601 eiro un 536 eiro mēnesī.

    Pilsētās ienākumi uz vienu mājsaimniecības pārstāvi sasniedza 777 eiro mēnesī, bet laukos – 651 eiro mēnesī.

    Viena cilvēka mājsaimniecībām ienākumi pieauga par 5% – no 766 eiro līdz 804 eiro mēnesī. Vientuļajiem senioriem vecumā no 65 gadiem ienākumi pieauga par 11,8% un cilvēkiem līdz 64 gadu vecumam – par 4,2%.

    Pērn ienākumi no algas palielinājās straujāk nekā ienākumi no pensijām, pabalstiem un citiem budžeta maksājumiem, kur summas pieauga tikai par 6,2% jeb no 177 eiro līdz 188 eiro mēnesī.

    Gada laikā ienākumi no pensijām, pabalstiem un citiem budžeta maksājumiem straujāk pieauga tieši vientuļajiem vecākā gadagājuma iedzīvotājiem vecumā no 65 gadiem – par 13,3% jeb no 443 eiro līdz 502 eiro mēnesī.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild Žurnāls Santa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē