• Iespēja saņemt mājokļa atbalstu cilvēkiem ar kustību traucējumiem

    Atbalsts
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    19. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Apgūstot ES Atveseļošanas fonda finansējumu, Latvijas iedzīvotājiem ar kustību traucējumiem, ir iespēja bez maksas uzlabot savu dzīves vidi.

    Vēršoties ar iesniegumu savas pašvaldības sociālajā dienestā, atbalstu varēs saņemt bērni ar invaliditāti no 15 līdz 17 gadu vecumam, kuriem ir kustību traucējumi, un pieaugušie ar invaliditāti no 18 līdz 63 gadu vecumam (ieskaitot), kuriem noteikta I vai II invaliditātes grupa, kam ir kustību traucējumi un kuri spiesti pārvietošanās nolūkos ikdienā lietot tehniskos palīglīdzekļus.

    Pielāgojumi var būt gan mājoklī, piemēram, labierīcībās, virtuves zonā, gan ārējā vidē, piemēram, pacēlāju, uzbrauktuvju un pandusu ierīkošana, pārbūve vai atjaunošana vai arī mājokļa aprīkošana ar nepieciešamajām palīgierīcēm, tādējādi uzlabojot un atvieglojot cilvēkam pārvietošanos mājoklī, kā arī iekļūšanu un izkļūšanu no tā.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild Žurnāls Santa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē