• Žurnālu «Santa» un «Ieva» redaktores reaģē uz Uresinas izteikumiem

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Foto: no Ingas Spriņģes Instagram ieraksta
    Plašu rezonansi publiskajā telpā izraisījusi pētnieciskās žurnālistes Ingas Spriņģes publicētā informācija par uzņēmējas Lienes (īstajā vārdā Jeļena) Uresinas ierakstu vietnē «Instagram», kurā viņa it kā esot nokļuvusi uz žurnāla Forbes vāka.

    Izrādoties, ka tā nav patiesība, L. Uresina publiskojusi tiešraides video, kurā apgalvo, ka «tā ir normāla prakse maksāt medijiem, lai tiktu atspoguļots uz žurnālu vākiem.»

     Reaģējot uz notikušo, savās pārdomās dalās izdevniecības «Santa» žurnālu redaktores.

    Žurnāla «SANTA» galvenā redaktore Iveta Dzērve, paužot, ka redakcija pērn saņēmusi lūgumus intervēt Lieni Uresinu, raksta: «Visu par naudu nopirkt nevar. Ne mīlestību, ne draudzību, ne cieņu un arī interviju un vāku žurnālā «SANTA» nav iespējams nopirkt ne par kādu naudu.

    Žurnālu «Ieva» un «Annas psiholoģija» galvenā redaktore Anna Peipiņa norāda: «Ja jums kāds sola sarīkot publicitātes kampaņu, kurā (par noteiktu, bet neatšifrētu ciparu, protams) tiek solīta arī lielā intervija IEVĀ, trieciet viņu ratā. Kas būs uz vāka, izlemjam tikai mēs, IEVAS redakcija, un par to esam gatavas saņemt gan uzslavas, gan kritiku. Tādi ir profesionālas, neatkarīgas žurnālistikas standarti.»

    Atkāpei:

    Kā savā instagram  lapā norādījusi I. Spriņģe: «Es jau iepriekš biju pamanījusi šo vāku un tas man raisīja aizdomas. Jo bildes bija tās pašas, ko viņa likusi iepriekš savos socmedijos. Tik ietekmīgs medijs kā Forbes, vienmēr taisītu savu foto sesiju. Nedaudz paguglēju, bet likos mierā. Pieņēmu, varbūt ir kāds Forbes maksas pasākums, līdzīgi kā Forbes Council, kur Uresina bija iepriekš nopirkusi dalību. Taču šonedēļ, esot pasaules pētniecisko žurnālistu konferencē, satiku Forbes žurnālistu. Parādīju viņam šo vāku un interviju un viņa atbilde uzreiz bija: «Tas ir viltus.» Lai tomēr būtu 100% droši, pajautāju oficiāli Forbes PR dienestam un viņi apstiprināja to pašu.»

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    A post shared by Inga Springe (@inga.springe)

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē