• Veselīgas pastaigas senioriem gidu pavadībā – kur un kad?

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    24. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Rīgas domes Labklājības departaments piedāvā senioriem bez maksas apmeklēt veselīgas pastaigas gida pavadībā.
    • 24. augustā – pastaiga «Rīgas centra bulvāru loks». Rīgas Bulvāru loks, kas izveidots 19. gs. otrajā pusē pēc nocietinājumu nojaukšanas, ar saviem krāšņajiem kanālmalas apstādījumiem un daudziem tēlniecības mākslas darbiem ir viena no skaistākajam vietām Rīgā. Gida pavadībā to visu varēs ieraudzīt citām acīm, kā arī uzzināt daudz jauna par greznajiem namiem tā apkārtnē. Tikšanās – pie Pulvertorņa plkst. 10.
    • 12. septembrī – pastaiga «Juglas noslēpumi». Šķiet, kurš gan nezina Juglas mikrorajonu ar padomju laika vienveidīgo apbūvi! Patiesībā Jugla ir rajons ar bagātu vēsturi, kas pirmoreiz minēts hronikās jau 13. gs. sākumā, kad to apdzīvoja lībieši. Sevišķi aktīvi šī Rīgas nomale tika apgūta 18. un 19. gs., kad tika uzceltas daudzas muižiņas un rūpniecības uzņēmumi. Lai gan viena daļa no senajām celtnēm ir aizgājusi nebūtībā, tomēr diezgan daudz pagātnes liecību ir saglabājies, ko kopā ar gidu varēs apskatīt aizraujošā ekskursijā pa šo Rīgas apkaimi. Tikšanās – 1. tramvaja pieturā Mārkalnes iela plkst. 10.
    • 14. septembrī – pastaiga «Nezināmais Torņkalns». Viens no senākajiem Rīgas rajoniem, kura bagātā vēsture glabā ne mazums noslēpumu. Pastaigas laikā varēs uzzināt, kur atradās senais Pusāķu ciems, apskatīt divas 19. gs. celtas muižu ēkas un vairākas bijušo fabrikantu villas, uzzināt, kā rīdzinieki kādreiz atpūtās un sportoja, kādi rūpniecības uzņēmumi savulaik te darbojās, varēs apskatīt arī Torņakalna baznīcu un tai līdzas esošo seno kapsētu. Tikšanās – 10. tramvaja pieturā Arkādijas parks plkst. 10.

    Dalībnieki aicināti ierasties laikapstākļiem piemērotā sportiskā apģērbā un apavos. Pastaigas laikā notiks vingrošanas pauzes sporta trenera vadībā. Pārgājieniem jāpiesakās, zvanot pa tālruni 29702066 vai rakstot uz e-pasta adresi [email protected].

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild Žurnāls Santa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē