• Rinkēvičs: Līdzīgi domājošām valstīm jāizolē Krieviju starptautiskajos formātos

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    10. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Līdzīgi domājošām valstīm ir jāsadarbojas vēl ciešāk, izolējot Krieviju starptautiskajos formātos un veicinot izpratni par Krievijas pret Ukrainu sāktā kara nopietnajām globālajām ekonomiskajām un humanitārajām sekām, tiekoties ar Jaunzēlandes parlamenta priekšsēdētāja vietnieku Adrianu Ruravi, uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

    Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, otrdien un trešdien Jaunzēlandē Rinkēvičs tikās ar tirdzniecības un eksporta ministru Demjenu O’Konoru, parlamenta priekšsēdētāja vietnieku un Eiropas Parlamentārās sadraudzības grupas biedriem.

    Tikšanās laikā tika uzsvērta nepieciešamība stiprināt ciešāku sadarbību starp līdzīgi domājošām valstīm un pārrunāta aktuālā drošības situācijā Eiropā un Indijas un Klusā okeāna reģionā. Rinkēvičs pateicās Jaunzēlandei par sniegto humanitāro atbalstu Ukrainai un ciešo sadarbību starptautiskajās organizācijās.

    Savukārt sarunā ar tirdzniecības un eksporta ministru Rinkēvičs informēja par vēstniecības Kanberā atvēršanu. Viņš uzsvēra tās reģionālo lomu, pārstāvot Latvijas intereses Austrālijā, Jaunzēlandē un Klusā okeāna salu valstīs. Ministrs izteica cerību par vēstniecības turpmāko pienesumu, attīstot gan politisko dialogu, gan arī tirdzniecību ar līdzīgi domājošiem partneriem Okeānijā.

    Sarunā tika atzinīgi novērtēta Eiropas Savienības (ES)-Jaunzēlandes Brīvās tirdzniecības nolīguma sarunu pabeigšana. Pēc Rinkēviča paustā, šajā ģeopolitiskajā situācijā ir svarīgi radīt jaunas eksporta un arī importa iespējas, ko nodrošinās nolīgums.

    Latvijas ārlietu ministrs arī pauda atbalstu gaisa satiksmes nolīgumam starp abām valstīm un Latvijas ieinteresētību sākt sarunas par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanas līgumu ar Jaunzēlandi. Ministri pārrunāja apņemšanos attiecībā uz klimata pārmaiņu mazināšanu, kā arī abu valstu potenciālu sadarbībai informācijas tehnoloģiju un digitālajā jomā.

    Vizītes laikā Rinkēvičs tikās ar Jaunzēlandes studentiem, kuri izspēlēja ES Parlamenta modeli, savukārt Velingtonas Viktorijas Universitātē ministrs sniedza lekciju «Drošība Eiropā: Latvijas ārlietu ministra skatījums».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē