• Rīgas skolēnus ēdinās ar brīvos apstākļos turētu vistu olām

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    18. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Edijs Pālens, LETA
    Rīgas skolēnus ēdinās ar brīvos apstākļos turētu vistu olām, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

    Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta publisko iepirkumu noteikumos ieviesta jauna prasība ēdinātājiem – neizmantot sprostos turētu vistu olas. Jaunā prasība nosaka, ka ēdinātāji galvaspilsētas pašvaldības izglītības iestādēs varēs iepirkt tikai brīvos apstākļos turētu vistu olas vai kūtī turētu vistu olas.

    Sākot no 2023.gada rudens, jaunajos departamenta iepirkumos ēdinātājiem ir noteikta prasība neizmantot olas, kuru ražošanā dējējvistas ir turētas sprostos.

    Jaunā prasība papildinājusi citus, jau iepriekš bijušos noteikumus, piemēram, atbilstību bioloģiskās lauksaimniecības, nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas vai lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas prasībām.

    Kā informē pašvaldība, virzība uz atteikšanos no sprostos turētu vistu olu izmantošanas Latvijā norit jau kopš 2017.gada, kad pirmie mazumtirgotāji paziņoja par atteikšanos no sprostos dētu olu tirdzniecības ar pāreju līdz 2025.gadam. Šobrīd Latvijā no sprostos dētām olām atteikties ir apņēmušies jau gandrīz visi lielākie pārtikas veikalu tīkli, kā arī desmitiem restorānu, viesnīcu un pārtikas ražotāju.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē