• Rīgas dome aptur solu novākšanu pie Vērmanes dārza estrādes

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    21. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Rīgas dārzi un parki
    Pašlaik ir apturēta solu novākšana Vērmanes dārza estrādē, un par tālāko rīcību lems deputāti ārkārtas komitejas sēdē, šodien sociālajos tīklos pauda Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas vadītājs Edmunds Cepurītis.

    Cepurītis izteicās, ka ziņa par Vērmanes dārza soliņiem esot maldinoša. Parku bez soliem atstāt nevar, un tas nenotiks, solīja politiķis.

    Īstermiņā ar vairāku soliņu noņemšanu esot plānots paglābt to kultūrvēsturiskās vērtības no demolēšanas un nozagšanas.

    Deputāts sola, ka komitejas sēdē tiks meklēti drošības risinājumi, kas pasargātu parka vērtības, bet tas jādara tā, lai neciestu pārējie parka apmeklētāji.

    Cepurītis aģentūrai LETA teica, ka jau šajā piektdienā, 23. jūlijā, tiks sasaukta Mājokļu un vides, kā arī Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas kopīga sēde, lai lemtu par risinājumiem, kā nodrošināt kultūrvēsturisko vērtību saglabāšanu Vērmanes dārzā.

    Viņš uzsvēra, ka, visticamāk, noticis pārpratums, jo solu noņemšanas galvenais mērķis bijis tos pasargāt un nomainīt solu virsmu. 

    Visi šie jautājumi tikšot izrunāti kopīgajā divu komiteju sēdē.

    Kā ziņots, pašvaldības uzņēmums Rīgas meži šodien izplatīja informāciju par ieceri no estrādes aizvākt solus, kas esot nepieciešams, lai likvidētu nakts uzdzīves vietu Vērmanes dārzā.

    Kā skaidro uzņēmums, posta aina Vērmanes dārza estrādē paveras teju katru rītu. «Nogarlaikojušies dīkdieņi pa nakti ir izmētājuši solus, atkritumus, izraustījuši stādījumus, kā arī aprakstījuši nesen nokrāsotās estrādes sienas. Tā kā naktīs tualetes parka apkaimē ir slēgtas, uzdzīvotāji tam izmanto estrādes kaktus un apstādījumus. Līdz ar to parka darbiniekiem ik rītu nākas veltīt daudz laika, savācot postažu,» vēsta uzņēmums.

    Rīgas pašvaldības policija parku iekļāvusi ikdienas patrulēšanas maršrutā. Policija parkā arī regulāri pieķer pārkāpējus – pārsvarā nepilngadīgas personas, kuras lieto alkoholu un citas atkarību izraisošas vielas. Lai gan policijas klātbūtne parkā ir bieža, nereti vandaļiem pārkāpuma izdarīšanai nepieciešams salīdzinoši īss laiks un daļai, piemēram, estrādes sienu apķēpātājiem bieži izdodoties izsprukt nesodītiem. 

    Attiecīgi policijas skatījumā soliņu demontāža varētu palīdzēt novērst cilvēku pulcēšanos.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē