• Pulkvedis: Izskatās, ka Krievija koncentrējas uz «mazas uzvaras» gūšanu

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    4. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Unsplash
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Pašlaik izskatās, ka Krievija karadarbībā Ukrainā koncentrējas uz «mazas uzvaras» gūšanu, taču nav izslēgta arī atgriešanās pie lielajiem stratēģiskajiem mērķiem, vērtējot karadarbības Ukrainā norises, intervijā TV3 sacīja Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks operacionālajos jautājumos, pulkvedis Didzis Nestro.

    Pēc pulkveža vērojumiem, pašlaik Krievijas armijas galvenā stratēģija ir spēku koncentrēšana, kas varētu liecināt par mērķi gūt kādu «mazo uzvaru», kuru līdz 9.maijam valsts sabiedrībai pasniegt kā panākumu.

    Ukrainā redzams, ka Krievijas armija pārgrupējas, atkāpjas no Kijivas, lai uzbrukumus koncentrētu Donbasa reģionā. Vienlaikus nevarot izslēgt, ka Krievijas armija mēģinās atgriezties teritorijās, kuras pašlaik pamet, turklāt arī stratēģiskais mērķis – panākt Krievijai paklausīgu Ukrainas vadību – nav īsti mainījies, vērtēja militārpersona.

    Ukrainas armija ir veikusi atsevišķus sekmīgus pretuzbrukumus, tomēr, Nestro vērtējumā, bez aviācijas atbalsta un nopietniem resursiem lielākus panākumus gūt būs grūti, tostarp šādu mērķu sasniegšanai būtu vajadzīgi uzbrukumi arī Krievijas teritorijā, lai likvidētu šīs valsts armijas apgādes bāzes.

    Runājot par civiliedzīvotāju slaktiņiem Bučā un Irpiņā, pulkvedis vairāk sliecās domāt, ka tā ir bijusi karavīru patvaļa, nevis gluži armijas vadības pavēles. Iemesls necilvēcīgajiem noziegumiem varētu būt tas, ka Krievijas armija ir vāji apgādāta, bet tas veicina marodierismu un laupīšanas. Ja tomēr pieņem, ka slaktiņi sekoja pēc armijas vadības pavēlēm, tad var pieļaut, ka motīvi ir ukraiņiem iedvest bailes.

    Karš Ukrainā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē