• Protestētāji Peru sadedzinājuši policistu

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    11. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Protestētāji Peru pirmdien uzbrukuši policistu patruļas mašīnai un to aizdedzinājuši, kā rezultātā miris policists, otrdien paziņojušas varasiestādes.

    Protestos un nekārtībās, kas Peru izcēlās pēc prezidenta Pedro Kastiljo atcelšanas no amata un aizturēšanas 7.decembrī, kopumā dzīvību zaudējuši jau 47 cilvēki, liecina varasiestāžu sniegtā informācija.

    29 gadus vecais policists Hosē Luiss Sonko Kvispe patrulēja kopā ar kolēģi Puno reģiona Huliakas pilsētā, kad viņiem uzbruka pūlis, kas vēlāk aizdedzināja policistu automašīnu.

    Sonko kolēģis Ronalds Villasante Tokue stāstīja, ka viņiem uzbrukuši aptuveni 350 protestētāji. Viņš sacīja, ka ticis piekauts un nav zinājis, kas noticis ar viņa kolēģi. Tokue tika hospitalizēts ar vairākām galvas traumām, paziņoja policija.

    «Policija ieradās notikuma vietā un atklāja, ka viens policists ir piekauts un sasiets, un otrs, Luiss Sonko Kvispe, diemžēl, ir miris,» Kongresa sēdē paziņoja premjerministrs Alberto Otarola, piebilstot, ka Sonko ticis dzīvs sadedzinās policijas automašīnā.

    Otarola izsludināja Puno reģionā sēras un paziņoja, ka turpmākās trīs dienas būs spēkā komandantstunda no plkst.20 līdz plkst.4.

    Kastiljo gāšana un aizturēšana izprovocējusi protestus, kas notiek jau mēnesi ar nelielu pārtraukumu Jaungada brīvdienu laikā. Demonstranti pieprasa, lai prezidente Dina Boluarte, kas stājās prezidenta amatā pēc Kastiljo atcelšanas, atkāptos un nekavējoties tiktu sarīkotas jaunas prezidenta vēlēšanas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē