• Prezidents: Šķietami nestabilā 13.Saeimas koalīcija izrādījās «pārsteidzoši stabila un produktīva»

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    8. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO IZDEVNIECĪBAS ŽURNĀLS SANTA ARHĪVA,
    Lai arī 13.Saeimas valdošo koalīciju veidoja liels skaits ideoloģiski dažādu politisko spēku, valdība ir izrādījusies «pārsteidzoši stabila un produktīva», pēdējo reizi uzrunājot aizejošo Saeimas sasaukumu, šādu vērtējumu sniedza Valsts prezidents Egils Levits.

    Levits saskata vairākus šādus paradoksus valdošās koalīcijas darbā, piemēram, valdību izveidoja Saeimas vismazākā partija, bet viena no lielākajām sabira smalkās drumslās. Valsts prezidents atzīmēja, ka šādos apstākļos pirmo reizi Latvijas vēsturē valdība būs nostrādājusi pilnus četrus gadus līdz nākamajām vēlēšanām.

    Prezidents vērsa uzmanību arī uz divām neparedzētām un smagām krīzēm – globālā pandēmija un Krievijas karš pret Ukrainu pilnībā izmainīja iecerēto politisko dienaskārtību, tomēr tieši 13.Saeima pieņēmusi ievērojamu skaitu konceptuāli nozīmīgu likumu, kas ilgtermiņā kalpošot valsts drošībai, Latvijas kā tiesiskas un modernas valsts attīstībai.

    Politiķis akcentēja, ka, pateicoties 13.Saeimai, valdībai un valsts augstāko amatpersonu ciešai sadarbībai ir būtiski nostiprināta valsts drošība – Latvijā ir vairāk sabiedroto karavīru, armijai ir labāks bruņojums un komandstruktūra.

    Tāpat tiks palielināti izdevumi aizsardzībai līdz 2,5% no iekšzemes kopprodukta, taču Krievijas «agresīvais imperiālisms» pārskatāmā periodā turpinās apdraudēt Latviju un Eiropu. Tāpēc aizsardzības ministra priekšlikums no 2023.gada iedibināt valsts aizsardzības dienestu ir laicīgs, nepieciešams un atbalstāms, jo atbildība par savu valsti, tās neatkarību un demokrātiju gulstas uz pilsoņu pleciem, ir pārliecināts Levits.

    «Arī Saeimas pieņemtais likums par aizsardzības mācību skolās sekmēs pilsonisko audzināšanu un patriotismu. Aizsardzības mācība būs pilsonības skola. Valsts drošībai kalpo Saeimas un valdības veiktā finanšu sistēmas kapitālais remonts. Mūsu finanšu sistēma vairs nevar izmantot noziedzīgiem mērķiem. Ir atjaunota Latvijas valsts reputācija,» uzrunā norādīja Valsts prezidents.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē