• Policija: Likums nosaka, ka auto obligāti ir jānotīra no sniega

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    1. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Lielāko daļu Latvijas un Rīgu pārsteigušas pamatīgas sniega kupenas, kas ir radījušas apgrūtinātus apstākļus uz ceļiem. Taču ir reizes, kad satiksmi ietekmē ne tikai nenotīrīti ceļi, bet arī apsniguši auto. 360TV ziņneši devās noskaidrot, kādas ir sekas, ja auto vadītāji pirms došanās ceļā, nenotīra savus transportlīdzekļus no biezās segas kārtas.

    Kā vēsta VP Satiksmes drošības vadības biroja priekšnieks Arturs Smilga sniegs no auto ir jānotīra, lai tas neradītu traucējumus apkārtējiem.

    «Tā, lai transportlīdzekļa vadītājam nekas netraucētu pārredzēt situāciju apkārt, neradītu apdraudējumu ne sev, ne arī citiem satiksmes dalībniekiem.26.45+28.36 Likums paredz, ka transportlīdzekļa vadītājam jānotīra tas, lai sniegs neputētu un nekristu nost, neapdraudētu citus satiksmes dalībniekus, bet jā, atbildība par to nav paredzēta.»

    360TV ziņnese Natālija Valdniece devās noskaidrot arī Satiksmes drošībās eksperta Oskara Irbīša viedokli par sniegu uz auto virsbūves. Viņš uzskata, ka sodam par šādu braukšanu nebūtu vajadzības, bet iesaka ikvienam autovadītājam atbrīvoties no kupenām, jo var gadīties, ka policisti to, var interpretēt kā nepiestiprinātu kravu un tad gan, draud sods.

    «Ja es būtu uzlicis uz jumta matraci vai malkas kaudzi, tāpat tā var izkustēties. Arī sniegs var izkustēties. Tas, ka viņš dabiskā procesā ir uzaudzis, tas neko nenozīmē. Vai nu mēs viņu tīram nost, vai stiprinām. Sniegu neizdosies nostiprināt, tāpēc neslinkojam – notīrām! Turklāt sniega kaudze uz jumta traucē aerodinamikai, spēkrats sāk tērēt vairāk degvielas. Ja izbraucam uz šosejas, notīrīts automobilis tērēs vismaz par 15% mazāk degvielas, nekā nenotīrīts.»

    Drošības institūcijas un raidījums 360TV Ziņneši aicina ikvienu autovadītāju – pirms dodies ceļā, parūpējies, lai tavs auto ir pilnībā notīrīts!

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē