• Pēc ilgstošas cīņas ar slimību aizsaulē devusies Saeimas deputāte Inese Ikstena

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    5. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Inese Ikstena
    Foto: https://www.facebook.com/Attistibai/
    Inese Ikstena
    Pēc ilgstošas cīņas ar slimību mūžībā devusies Saeimas deputāte un partijas Latvijas attīstībai valdes locekle Inese Ikstena, paziņojusi viņas pārstāvētā partija.

    «Ineses lielākie panākumi kā politiķei bija cilvēku ar invaliditāti, ģimeņu, onkoloģijas pacientu un māmiņu tiesību aizstāvēšana. Par Ineses darbaspējām un neatlaidību viņu apbrīnoja kolēģi un cienīja opozīcijas politiķi. Izsakām visdziļāko līdzjūtību Ineses Ikstenas ģimenei – Ēvaldam, Evai, Rasai un Oskaram – radiem, draugiem un laikabiedriem, zaudējot cilvēku, kurš patiesi darīja visu, lai padarītu mūsu valsti labāku,» teikts paziņojumā sociālajos tīklos. 

    Inese Ikstena dzimusi 1968. gada 5. aprīlī.

    2002. gadā absolvējusi Latvijas Lauksaimniecības universitāti ar bakalaura grādu sociālajā ekonomikā un uzņēmējdarbībā un 2014. gadā – biznesa augstskolu Turība, iegūstot maģistra grādu valsts pārvaldē un uzņēmumu un iestāžu vadītāja kvalifikācijā.

    No 2010. līdz 2017. gadam Inese Ikstena strādāja kā eksperte Eiropas Komisijas ģenerāldirektorāta finanšu instrumentu un reģionālajā programmā Briselē. 2011. gadā bija vecākā konsultante Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā. No 2011. līdz 2016. gadam bija arī padomes locekle Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā.

    2017. un 2018. gadā bija SIA ACT finanšu direktore un SIA I&I Consulting valdes priekšsēdētāja, liecina publiski pieejamā informācija. 

    2018. gadā Inese Ikstena tika ievēlēta 13. Saeimā no partiju apvienības Attīstībai/Par! saraksta. Ikstena 13. Saeimā vadīja Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentārās asamblejas Latvijas delegāciju, bija E-pārvaldības apakškomisijas sekretāre, Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētāja biedre un darbojās Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā, Pašvaldību sistēmas pilnveidošanas apakškomisijā un Informācijas tehnoloģiju un inovatīvas uzņēmējdarbības apakškomisijā.

    « Latviju redzu kā pārtikušu valsti, kur cilvēkiem ir darbs un ikviens var īstenot sevi un justies droši. Valsts pārvaldei ir jākalpo cilvēkam, nevis otrādi. Strādāju, lai Latvija ir zeme, uz kuru gribas atgriezties, nevis projām braukt!» bija Ineses Ikstenas sauklis vēlēšanās.

    Bija precējusies ar Ēvaldu Ikstenu. Ģimenē uzauguši trīs bērni, viņu vidū kultūras žurnāliste un filozofe Eva Johansone.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē