• NMPD: Veselības nozarē noskaņojums ir depresīvs

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    15. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Liene Cipule
    Foto: Liene Pētersone
    Liene Cipule
    Nepietiekamā finansējuma un lielās slodzes dēļ visā veselības nozarē noskaņojums ir diezgan depresīvs, intervijā TV3 raidījumam «900 sekundes» pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule.

    Cipule norādīja, ka cilvēki nozarē gaidīja miera iestāšanos pēc pandēmijas. Taču pašlaik redzams, ka esošās problēmas netiks atrisinātas. «Kopējā sajūta nav patīkama,» teica Cipule.

    Viņa atgādināja, ka pandēmijas laikā mediķiem bija jāveic pārcilvēcisks darbs, taču pašlaik ir skaidrs, ka Covid-19 ietekme  joprojām ir jūtama, piemēram, NMPD palielinājies izsaukumu skaits, slodze jūtama veselības sistēmas kopumā. Viņa norādīja, ka veselības sistēmas noslodze palielinājusies arī citās Eiropas valstīs.

    Cipule prognozēja, ka vasarā būs jāsaskaras ar lielām problēmām, palielināsies mediķu skaits, kuri dodas prom no nozares, piemēram, dosies strādāt uz ārvalstīm, vai vienkārši «paņems pauzi».

    Pārsvarā cilvēki, kuri pameta NMPD, to darīja nepietiekama atalgojuma, izdegšanas dēļ. Tāpat NMPD darbiniekiem vairāk tiek novērotas veselības problēmas, kas, visticamāk, radušas arī lielās slodzes dēļ pandēmijas laikā, skaidroja Cipule.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē