• Nedēļas nogales trači: Mielava panika, cūku skandāls un Brektes kapeņu akniņas

    Nedēļas notikumi
    Marta Kalniņa
    26. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Fotokolāža (Instagram, Facebook, F64)
    Aizvadītajā nedēļas nogalē virmoja kaislības dažādās jomās – gan mūzikā, gan politiskajā kontekstā un pat virtuvē.
    Ainars Mielavs
    Ainars Mielavs

    1. Mielavu satraukusi viņa slavenās dziesmas «izkropļošana» šovā

    Svētdienas vakarā mūziķis Ainars Mielavs, tāpat kā daudzi TV skatītāji, nolēma baudīt šovu «Balss maskā». Taču tad viņš izdzirdēja savu dziesmu…

    «Vai es pareizi saklausīju, ka jūsu raidījumā «Balss maskā» tika izmantota man piederošā fonogramma «Es izjāju prūšu zemi», to izkropļojot ar pārraides dalībnieka dziedāšanu pāri oriģinālajām balsīm?» svētdienas vakarā publiski sašutumu populārā TV3 šova veidotājiem vietnē «X» pauda mūziķis Ainars Mielavs. Viņa dziesmu uz skatuves izpildīja dalībnieks, kurš iejuties Mutanta tēlā. Šova veidotāji ar atbildi nekavējās, ka fonogramma veidota no jauna, nevis aizlienēta. «Tā tika veidota pēc iespējas tuvu oriģinālajam skanējumam,» uzsvēra vokālā pedagoģe, mūziķa Reiņa Sējāna sieva Maija Sējāne. Šāda atbilde Mielavu apmierināja: «Tādā gadījumā trauksmi atsaucu. Jūsu versija bija tik identiski nokopēta, ka starpspēlēs pat «Shazam» programma to identificēja kā manu, Kaspara Putniņa un Andra Alviķa fonogrammu no ierakstu sērijas «Latviešu tautas mūzikas kolekcija»,» paskaidroja Mielavs.

    2. Cūku skandāls Ukrainas kara otrajā gadadienā

    Visu nedēļas nogali sociālajos tīklos virmoja cūku skandāls. Tādu viļņošanos izraidīja sabiedriskā medija «LSM» «Cūku komikss».

    Tieši Ukrainas kara otrajā gadadienā portāla «LSM» lasītājiem tika piedāvāts komikss, kurā ukraiņu kareivji attēloti kā cūkas. Lai gan lielākā daļa varoņu šajā komiksā regulāri tiek atveidoti kā šie dzīvnieki, šoreiz daudziem tas šķita patiesi aizvainojoši. Taču tikai tad, kad uz to publiski norādīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, komikss beidzot pazuda no portāla. Diemžēl visvairāk trūkties šajās dienās dabūja komiska autore mākslinieces Gundega Evelsone. Daudzi viņai veltījuši aizvainojošus komentārus. Evelsone gan centās skaidrot savas daiļrades konceptu, taču tikai retais bija gatavs to saprast.

    Mākslinieces skaidrojums:

    «Visiem visiem, kas man «mesendžerī» sūta fiziskas un seksuālas vardarbības draudus – es jūs visus piefiksēju,» «Facebook» savus nelabvēļus brīdināja māksliniece.

    Kristians Brekte nerimstas!
    Kristians Brekte nerimstas!

    3. Brekte plosās ar akniņām

    LMA pasniedzējam Brektem miera nav – viņš turpina māžoties un izdomā arvien jaunus dullus ēdiena gatavošanas performances.

    Mākslinieks Kristians Brekte beidzamajā laikā pievērsies kulinārijai. Taču gluži par klasisku kulinārijas blogeri kļūt viņš neplāno. Katrs Brektes ēdiena gatavošanas video ir ieturēts viņa stilā – tās ir teatrālas performances. Pēc tam, kad baznīcā attiecās izstādīt viņa darbu, kurā pavīdējusi velna tēma, Brekte nesteidzas mainīt savus paradumus. Gluži otrādi. Svētdien viņš nolēma pagatavot«Ketleru kapeņu akniņas».   «Hercogs Bīrons mums ir noslepkavojis pāris staltbriežus,» paziņo Brekte, ķeroties klāt aknu gatavošanai. «Gatavo ar Tumsas princi Kristainu Brekti!» enerģiski darbojoties ar dunci un ik pa laikam ieķērcoties, aicina viņš.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē