• Mūžībā devusies pasaulē vecākā stjuarte. Viņa mākoņos pavadīja gandrīz 70 gadus

    Lidmašīna
    Estere Jansone
    27. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Twitter/Association of Professional Flight Attendants
    88 gadu vecumā aizsaulē devusies Betija Neša. Viņa līdz pat mūža nogalei nepagurstoši strādāja, izcīnot Ginesa pasaules rekordu kā sieviete, kas visilgāk ir strādājusi par stjuarti.

    Lai gan Betija Neša jau bija cienījamā vecumā, viņa nepadevās gurdumam un ne brīdi neapsvēra domu doties pensijā. Viņa stjuartes karjeru sāka 1957. gadā, amerikāņu lidsabiedrībā Eastern Airlines. Tolaik Betijai bija tikai 21 gads, bet jau tad sieviete saprata, ka viņa šajā profesijā vēlas palikt. Viņa vairrākārt medijiem ir klāstījusi, ka stjuartes darbs viņu piepilda ar dzirkstošu prieku, katra tikšanās ar pasažieriem Betijai bijusi kā mazi svētki, bet katra pacelšanās izraisīja patīkamas tirpiņas.  

    2022. gadā, kad Betijai bija 86 gadi, viņa  uzstādīja Ginesa rekordu, kļūstot par pirmo cilvēku, kas tik daudz gadu pavadījis stjuarta profesijā – kopumā viņa gaisā aizvadījusi 67 gadus. Drīz pēc tam Betijai tika atklāts krūts vēzis, un šā gada 17. maijā leģendārās stjuartes dzīve aprāvās. 

    Betija savā dzīves laikā piedzīvojusi lielas pārmaiņas aviācijas nozarē. Reiz viņa ārvalstu medijiem atminējusies, ka

    savulaik pasniegusi pasažieriem omārus un aukstās gaļas plates uz porcelāna traukiem, un tirgojusi pasažieriem cigaretes un sērkociņus.

    Sākotnēji lidojumu saraksti bijuši uzskribelēti ar krītu uz lielas tāfeles, bet pasažieri lidojuma apdrošināšanu iegādājušies turpat lidostā pirms lidojuma, īpašos aparātos. Tālajā 1957. gadā lidojuma biļete no Ņujorkas uz Vašingtonu esot maksājusi 12 dolārus.

    Betija arī nekautrējās atklāt, cik absurdi senāk bija aviācijas nozares likumi. Viņa stāsta, ka lidsabiedrības mēdza pārbaudīt stjuartu mājokļus, jo šīs profesijas pārstāvjiem bija jābūt brīviem, bez saistībām un stjuartes pirms lidojumiem svēra. Ja meitenes bija palikušas smagākas, viņām samazināja algu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē