• Liepājā aizturēti vairāki iedzīvotājiem un policistiem ar nazi draudoši vīrieši

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    1. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    Aizvadītajā nedēļas nogalē Liepājā aizturēti vairāki iedzīvotājiem un policistiem ar nazi draudoši vīrieši, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

    Svētdien, aptuveni desmit minūtes pēc pusnakts, policijā saņemta informācija, ka Liepājā, Laumas mikrorajonā, kādā dzīvoklī notiek pulcēšanās. VP Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ieradās notikuma vietā, kur tika sastapti vīrieši, kuri paskaidroja, ka dzīvoklī kopīgi lietojuši alkoholu, savukārt citā istabā atradās vīrietis, kuram rokās bija nazis. Viņš atteicās nosaukt savus personas datus un kļuva agresīvs.

    Pārvaldes amatpersonas pieņēma lēmumu uz notikuma vietu izsaukt papildspēkus – kolēģus no VP Rīgas reģiona pārvaldes Speciālo uzdevumu bataljona, kuri dislocēti Liepājā.

    Papildspēki ieradās notikuma vietā un konstatēja, ka istabā, kurā atradās vīrietis ar nazi, bija arī sieviete, kurai vīrietis neļāva iziet no telpas.

    Likumsargi centās ar vīrieti runāt un panākt, lai viņš noliek nazi un pakļaujas policistu rīkojumam, taču vīrietis nereaģēja, bet turpināja draudēt policistiem. Kamēr likumsargi runāja ar vīrieti, viens no policistiem, izmantojot situāciju, kad vīrietis bija novērsis skatienu, ieskrēja istabā un vīrieti aizturēja. Likumsargi vīrietim izsita nazi no rokām un uzlika roku dzelžus.

    Vīrietis nogādāts policijas iecirknī un par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma procesi par amatpersonu likumīgo prasību nepildīšanu un par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu, proti, pulcēšanos.

    Savukārt ap plkst.19.40 policijā tika saņemta informācija, ka Liepājā, Karostā, kādas mājas pagalmā atrodas agresīvs vīrietis, kuram rokās ir nazis. Liepājas iecirkņa amatpersonām ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka pagalmā atrodas vīrietis, kuram rokās bija liels virtuves nazis, bet tālāk atrodas vēl viens vīrietis, kuram rokās bija gāzes ierocis.

    Vīrietim, kuram rokās bija ierocis, tika dots rīkojums ieroci nolikt pie zemes, ko viņš arī izdarīja un atkāpās, taču otrs vīrietis rīkojumu nolikt nazi pie zemes atteicās pildīt un devās policistu virzienā. Vīrietim atkārtots rīkojums nolikt nazi pie zemes, taču viņš nepildīja šīs prasības, tāpēc likumsargi turpināja pārrunas un pierunāja vīrieti nolikt nazi. Vīrietis tika aizturēts un ievietots policijas automašīnā.

    Notikuma vietā noskaidrots, ka vīrietis ar gāzes pistoli bija iejaucies konfliktā un aizstāvējis sievieti no vīrieša, kuram rokās bija nazis. Sieviete paskaidro, ka viņai bija konflikts ar dzīvesbiedru, kurš viņai skrējis pakaļ ar nazi rokās, taču pretenzijas viņai pret dzīvesbiedru neesot, kā arī miesas bojājumi nav nodarīti.

    Aizturētais vīrietis nogādāts policijas iecirknī, kur pārmeklēšanas laikā konstatēs, ka pie viņa atradās cigarešu paciņa bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Tāpat, veicot alkohola pārbaudi, konstatēts, ka viņš atradies 2,98 promiļu reibumā.

    VP par notikušo ir sākti administratīvo pārkāpumu procesi par sīko huligānismu, par amatpersonu likumīgo prasību nepildīšanu un par tādu tabakas izstrādājumu, kuri nav marķēti ar Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām, uzglabāšanu. Vīrietim ir piemērots naudas sods par sīko huligānismu 300 eiro, savukārt par amatpersonu likumīgo prasību nepildīšanu – 200 eiro.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē