• Levits: Valdībā notiek nelielas turbulences

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    17. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Pēdējās dienās valdībā notikušās domstarpības, kas rezultējušās ministru nomaiņā, ir vērtējamas kā nelielas turbulences, nevis nopietna valdības krīze, uzskata Valsts prezidents Egils Levits.

    Intervijā TV3 raidījumam «900 sekundes» viņš pauda pārliecību, ka «šīs turbulences tiks pārvarētas un valdība strādās līdz vēlēšanām».

    Prezidenta skatījumā, katalizators pēdējo dienu spraigajiem notikumiem valdībā viennozīmīgi bija policijas darbs pagājušās nedēļas sākumā Uzvaras parkā, par ko iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) uzņēmās politisko atbildību, paziņojot par demisiju. «Tas atbildes gājiens ar ekonomikas ministru ir tāds iekškoalīcijas jautājums. Vai tas bija vajadzīgs, to ir grūti pateikt,» komentēja prezidents.

    Valsts pirmā persona uzskata, ka tagad noteikti nav īstais laiks šūpot valdību, un to, viņaprāt, sapratuši arī abi koalīcijas domstarpībās vistiešāk iesaistītie politiskie spēki. «Tādēļ arī abas iesaistītās partijas, es teiktu, rīkojās atbildīgi, kā primāro mērķi izvirzot valdības stabilitāti,» vērtēja prezidents.

    Vaicāts, vai pēdējās dienās izskanējusī retorika tiešām nebūs šķērslis koalīcijas partneriem turpināt strādāt kopā, Levits pauda pārliecību, ka saspringums attiecībās mazināsies. «Retorika paliek retorika. Galvenais ir, ka valdība paliek stabila. Tas ir visas sabiedrības, visas Latvijas valsts interesēs. To arī abas partijas vēlas, ministru palikšana amatos nav pašmērķis,» komentēja prezidents.

    Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā valdošajā koalīcijā ietilpstošā Nacionālā apvienība (NA) pieprasīja iekšlietu ministres Golubevas demisiju saistībā ar policijas darbu Uzvaras parkā nedēļas sākumā. NA draudēja, ka gadījumā, ja Golubeva paliks amatā, NA ministri pametīs valdību.

    Golubeva šonedēļ paziņoja, ka ir zaudējusi premjera uzticību, tāpēc pati atkāpjas no amata. Savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) NA veiktā «šantāžas mēģinājuma» dēļ pieprasīja amatu atstāt arī ekonomikas ministram Jānim Vitenbergam.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē