• Leļļu teātrī top Ādamsona psiholoģisko noveļu iestudējums

    Kultūra
    Santa.lv
    Santa.lv
    14. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Latvijas Leļļu teātrī top rakstnieka Erika Ādamsona psiholoģisko noveļu iestudējums «Smalkās kaites», kurā notikumus izspēlēs ar silikona tehnikā veidotām lellēm, aģentūru LETA informēja teātra pārstāve Agnese Oliņa.

    Ādamsona noveļu krājums «Smalkās kaites», kas publicēts 1937. gadā, ir iekļauts Latvijas Kultūras kanonā. Rakstnieks savu noveļu varoņu raksturos hipertrofētā veidā zīmē cilvēku īpatnības, tieksmes un kaislības. Viņš izceļ instinktu, zemapziņas impulsu un pagātnes traumu ietekmi uz cilvēku rīcību, ar humoru uzlūkojot pārliecību, ka personas rīcību vada galvenokārt apzināti, racionāli apsvērumi.

    Izrādē skatītājiem būs iespēja redzēt krājuma trīs noveļu skatuves versijas: «Stāsts par nagu», «Sarkanās asaras» un «Jāšana uz lauvas». Darbu pie sarežģītu leļļu un vides izveides kopā ar teātra leļļu meistariem veikusi māksliniece Kristīne Jurjāne un scenogrāfs Kristaps Kramiņš.

    Savukārt komponists Jēkabs Nīmanis izrādei izveidojis muzikālo partitūru. Līdzās teātra aktieriem Artūram Putniņam un Rihardam Zelezņevam iestudējuma komandā debitēs arī leļļu teātra aktrise no Polijas – Malgožata Apse.

    Iestudējums pirmizrādi piedzīvos 28. aprīlī Latvijas Leļļu teātra pagaidu mājvietā Rīgas Latviešu biedrības nama Kamīnzālē.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē