• Kur iemācīties fotografēt ar viedtālruni?

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    24. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Beidzot iegādājos mūsdienu tālruni, bet neprotu ar to rīkoties. Gribētu iemācīties kvalitatīvi ar to fotografēt un smuki apstrādāt bildes, bet Rīgā nevaru atrast tādus kursus vai privātnodarbības senioriem nezinīšiem. Varbūt varat palīdzēt ar informāciju?

    Lai gan šķiet, ka pensionāru biedrības piedāvā tiešām daudzveidīgas iespējas mācīties un apgūt arvien ko jaunu, Rīgas aktīvo senioru alianse pagaidām palīdz senioriem rīkoties ar viedtālruni, lai iemācītu tajā apmaksāt rēķinus, sazināties ar valsts un pašvaldības iestādēm, lietot e-parakstu un neiekrist krāpnieku nagos. Līdz ar to, ja ir vēlme iemācīties ar viedtālruni skaisti fotografēt un apstrādāt bildes, jāmeklē privātās iespējas vai arī jāizmanto šim nolūkam resursi, kas pieejami interneta vidē.

    «IEVAS Padomu Avīze» apjautāja veselu rindu fotogrāfu, kas piedāvā fotonodarbības, bet tās visas paredzētas cilvēkiem, kas to vēlas darīt ar fotokameru. Taču vienu fotogrāfu, kas varētu individuāli palīdzēt, mēs tomēr atradām: «Rolanda Šulca fotostudija» Čaka ielā 71, viena nodarbība maksā 30 eiro. Ja ir interese, var zvanīt pa tālruni 22081700. Toties varam iepriecināt jelgavniekus – Zemgales reģiona kompetenču attīstības centra «Nesteidzīgās dzīves skola» piedāvā Foto darbnīcu, kurā māca radīt kvalitatīvas fotogrāfijas arī ar mobilo tālruni.

    Dalībnieki iet kopīgās pastaigās pilsētā un fotografē portretus, pilsētvidi un dabu. Tālāk tiek mācīts, kā uzņemtās fotogrāfijas pārsūtīt un publicēt sociālajos tīklos, kā tās lejupielādēt datorā un sistematizēt ērtai lietošanai. Mācības notiek klātienē, nelielās grupās, reizi nedēļā rīta vai dienas laikā. Viena nodarbība ilgst 90 minūtes, mācību ilgums ir viens mēnesis un maksa – 10 eiro.

    Ja kādu tas interesē, pieteikties var pa tālruni 63082101, 63012158 vai mobilo tālruni 26602618, kā arī rakstot uz e-pastu [email protected].

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild Žurnāls Santa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē