• Vērtīga aplikācija tavā telefonā, kas var glābt dzīvību

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    23. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Lai būtu drošs, ka nepieciešamības gadījumā vienmēr saņemsi medicīnisko palīdzību, vērts savā mobilajā telefonā lejuplādēt bezmaksas lietotni eVeselībasPunkts (eHealthPoint).

    Atverot šo aplikāciju, ar vienu klikšķi nepieciešamības gadījumā varēsi piezvanīt uz ārkārtas tālruni 113 Neatliekamās medicīnas palīdzības dienestam, un, pat ja nevarēsi izstāstīt savu atrašanās vietu, dienests nolasīs tavas GPS koordinātes un zinās, kāds ir tavs vārds, uzvārds un personas kods (tāpēc ir svarīgi tos ievadīt).

    Daudzos gadījumos šī informācija var būtiski paātrināt mediķu brigādes izsūtīšanu un palīdzības saņemšanu.

    Tāpat lietotne parādīs tuvāko ārstniecības iestādi, kontaktinformāciju un pakalpojumus, ko tā sniedz, kā arī navigācijas karti ar maršrutu uz tuvāko ārstniecības iestādi.

    Neatliekamos gadījumos, kad ir apdraudēta veselība vai dzīvība, palīdzību sniedz slimnīcu uzņemšanas nodaļas. Ja tiek plānots uz slimnīcas uzņemšanas nodaļu doties ar savu automašīnu, pirms došanās (ja tas ir iespējams) tomēr svarīgi noskaidrot, vai tur varēs saņemt savam veselības stāvoklim atbilstošu palīdzību.

    Piemēram, ir slimnīcu uzņemšanas nodaļas, kurās var vērsties, ja ir aizdomas par kaula lūzumu, savukārt citās – ja gūti ķermeņa apdegumi.

    Vienīgi jāatceras, ka slimnīcu uzņemšanas nodaļās netiek sniegta valsts apmaksāta medicīniskā palīdzība gadījumos, kas nav neatliekami un kuros bijusi nepieciešama plānveida pakalpojuma saņemšana.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē