• Kažociņš: Armijas komandieru pārbīdes Krievijai karā pret Ukrainu nekādu īpašu labumu nenesīs

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    13. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Krievijas Bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieka Valērija Gerasimova iecelšana par Ukrainā karojošā Krievijas karaspēka komandieri nekādus īpašus panākumus Krievijai nenesīs, intervijā TV3 raidījumam «900 sekundes» pauda Latvijas Valsts prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos, bijušais Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš.

    Viņš uzsvēra, ka Krievijas spēki ir sašķelti vairākās daļās. Piemēram, militāro algotņu grupējuma «Wagner» vadītājs Jevgēņijs Prigožins ir Gersimovu atklāti kritizējis, tāpēc maz ticams, ka tagad viņš pakļausies Gerasimova norādījumiem, skaidroja Kažociņš, piebilstot, ka Ukrainā karo arī tā sauktie «kadirovieši» un «Rosgvardia», kuras komandieris Viktors Zolotovs ir absolūti lojāls Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, un «šie visi grupējumi tagad skatās, kurš var izrādīties par spēcīgāko».

    Valsts prezidenta padomnieks domā, ka Krievijā «top neapmierinātība pašā augšā jeb ar to, kas augšā notiek, un tādēļ arī Gerasimovs tagad ir deleģēts iet un visu sakārtot, it kā viņš ar maģisku nūjiņu pēkšņi visu to varēs savest kārtībā, bet, ja nevarēs, tad mēs zinām, kas ir jāvaino».

    Kopumā līdzšinējā Ukrainā karojošā Krievijas karaspēka komandiera Sergeja Surovikina nomainīšana ar Gerasimovu Kažociņam liekoties ļoti interesanta, jo «Sorovikins nešaubīgi ir riebeklis, bet viņš ir ļoti kompetents ģenerālis». To apliecinot Sorovikina vadībā veiktā atkāpšanās no Hersonas, ko Kažociņš raksturoja kā vienu no visgrūtākajām šī kara operācijām, tomēr tās rezultātā ukraiņiem netika atstāts liels apjoms ar krievu ekipējumu un tika saglabātas labākās krievu vienības.

    «Tomēr Sorovikins [atkāpjoties no Hersonas] izglāba 20 līdz 30 tūkstošus, bet tas, protams, prezidentam Putinam neder, viņam vajag parādīt, ka viņš ir kaut ko izdarījis vienā gadā, un tādēļ viņi tā cīnās,» skaidroja Kažociņš.

    Jau ziņots, ka Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu iecēlis Ģenerālštāba priekšnieku Gerasimovu par Ukrainā karojošā Krievijas karaspēka komandieri, trešdien paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija.

    Iepriekšējos trīs mēnešu šo amatu ieņēma Surovikins, kurš turpmāk būs Gerasimova vietnieks.

    Gerasimovs kopš 2012.gada Krievijas Bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieks. Krievijas bruņoto spēku stratēģijas tā sauktās «Gerasimova doktrīnas» galvenais autors.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē