• Iespēja kļūt par ķepu detektīvu un pavadīt lāčus ziemas miegā

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    24. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Līgatnes dabas takas
    Piektdien, 27.oktobrī, un svētdien, 29.oktobrī, plkst.10 Līgatnes dabas takās notiks pārgājieni visai ģimenei «Ķepu detektīvs Līgatnes dabas takās».

    Pārgājienus vadīs gids, kas mudinās piecu kilometru garumā dalībniekus šķetināt dzīvnieku atstāto ķepu noslēpumus. Dalība pārgājienos paredzēta ierobežotam cilvēku skaitam ar Līgatnes dabas taku apmeklētāju biļetēm.

    Savukārt sestdien, 28.oktobrī, no plkst.11 līdz 14 notiks lāčiem veltīts pasākums, kurā tiks demonstrēta pašmāju animācijas studijā «AtomArt» filca tehnikā radītā multfilma «Čuči, čuči», darbosies filca lācīšu darbnīca un būs iespēja iesaistīties izzinošās spēlēs, lai netradicionālā veidā labāk izprastu lāčus dabā un folklorā.

    Krūmiņa skaidro, ka tuvojoties ziemai, savvaļas lāči dodas ziemas guļā. Nebrīvē uzaugušie, tostarp Līgatnes dabas taku lāči, ziemas miegu neguļ, taču, sākoties rudenim, ir mazāk aktīvi un vairāk laika pavada savā mītnē, tādēļ ne vienmēr ir redzami apmeklētājiem.

    Režisores Māras Liniņas animācijas filmas «Čuči, čuči» kopīga skatīšanās būs lielisks veids kā simboliski pavadīt Līgatnes dabas taku ķepaiņus ziemas guļā. Multfilmas pamatā ir latviešu tautasdziesmas «Aijā, žūžū, lāča bērni» motīvs – kamēr lielie lāči dodas dienas gaitās, gādāt ogas un medu, viņu bērni paliek mājās un kopā ar aitiņām nokļūst jautros piedzīvojumos, animācijas filmas sižetu ieskicē Krūmiņa.

    Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takas izveidotas 1975.gadā mežainām gravām bagātā apvidū, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijā dzīvojošo savvaļas dzīvnieku sugām, dabas daudzveidību un dabas aizsardzības nepieciešamību.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē