• Elektrības pieslēguma jaudu kopš maija samazinājuši vairāk nekā 28 000 mājsaimniecību

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    9. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Elektrības pieslēguma jaudu kopš maija Latvijā ir samazinājuši vairāk nekā 28 000 mājsaimniecību, norāda elektroenerģijas sadales sistēmas operatora AS «Sadales tīkls» valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons.

    Tāpat viņš norādīja, ka mājsaimniecības aktīvi izmanto kompānijas piedāvāto «Speciālo» tarifu, kas ir paredzēts pieslēgumiem, kur patēriņš atsevišķos periodos ir tuvu nullei.

    Jau vēstīts, ka «Sadales tīkls» līdz 2024.gada 30.jūnijam visiem klientiem nodrošina iespēju vienu reizi bez maksas saņemt slodzes atjaunošanas pakalpojumu.

    Tāpat no 1.jūlija «Sadales tīklu» klientiem ir pieejami divi sadales tarifu plāni – «Pamata» un «Speciālais». «Pamata» tarifi ir piemēroti iedzīvotājiem ar regulāru, aktīvu ikdienas elektroenerģijas patēriņu, savukārt «Speciālie» – īpašumiem, kuros elektroenerģijas patēriņš ir ļoti mazs vai neregulārs, piemēram, īpašumiem, kas izlikti pārdošanā un netiek ikdienā apdzīvoti, vasarnīcām ziemas mēnešos vai uzņēmumiem ar sezonālu darbību ārpus sezonas, jo tiem ir izteikti mazāka fiksētā tarifa maksas daļa, bet lielāka – mainīgā daļa par pārvadītajām kilovatstundām.

    Vēstīts arī, ka «Sadales tīkls» šogad pirmajā pusgadā strādāja ar 148,341 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 2,6% mazāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga 4,3 reizes un sasniedza 6,582 miljonus eiro.

    «Sadales tīkls» ir valstij piederošajā «Latvenergo» koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē