• Eklons: Ar pašreizējo Ukrainas bēgļu plūsmu tiekam galā labi, bet uzņemt vairāk būtu grūti

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    12. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Ar pašreizējo Ukrainas kara bēgļu plūsmu Latvija tiek galā bez būtiskām problēmām, bet uzņemt vairāk ukraiņu gan būtu grūti, intervijā Latvijas Radio atzina iekšlietu ministrs Kristaps Eklons (AP).

    Viņš pastāstīja, ka pēdējo mēnešu laikā bēgļu plūsma no Ukrainas Latvijas virzienā ir bijusi salīdzinoši nemainīga, bet 90% no šiem cilvēkiem Latviju izmanto tikai caurbraukšanai ceļā uz citām Eiropas valstīm.

    «Tikai daļa no viņiem vēlas palikt Latvijā, un tad tas ir mūsu izaicinājums viņus izmitināt. Pagaidām mums to veiksmīgi izdodas īstenot – neviens ukraiņu bēglis nav palicis, ja tā var teikt, uz ielas,» sacīja Eklons.

    Ministrs norādīja, ka lielākā daļa Ukrainas bēgļu Latvijā tiek izmitināti sadarbībā ar pašvaldībām, bet šur tur vietvaru kapacitāte ir izsmelta un jāvēršas pēc palīdzības pie privātpersonām.

    Eklons piebilda, ka Ukrainas bēgļi Latvijā ir nodrošināti ar pabalstiem un pārtikas pakām, šajos jautājumos neesot nekādas aizķeršanās.

    Tomēr, jautāts, vai tas nozīmē, ka mūsu valsts ir gatava uzņemt arī lielāku skaitu Ukrainas bēgļu, ministrs atbildēja drīzāk noraidoši, argumentējot to galvenokārt ar pašvaldību izsīkstošo kapacitāti.

    Jau ziņots, ka šī gada februārī miljoniem Ukrainas iedzīvotāju sāka pamest savu valsti, jo Krievija tajā ieveda savu armiju, lai īstenotu aktīvu karadarbību, apšaudot arī civilos objektus. Kopš tā laika no Ukrainas izceļojuši miljoniem civiliedzīvotāju, no kuriem ierodamies Latvijā reģistrēti ap 36 000.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē