• Blakus nojauktajam okupācijas piemineklim Uzvaras parkā notiks performance

    Kultūra
    Santa.lv
    Santa.lv
    6. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Trešdien, 8. februārī, plkst. 15.00 Uzvaras parkā notiks zviedru mākslinieces Emmas Beklundas (Emma Bäcklund) zibakcija – performance «Renegāti».

    Ņemot vērā neseno un pagātnes spriedzi ap 2022. gada augustā nojaukto pieminekli Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem, performance «Renegāti» var tikt uzskatīta par mēģinājumu kliedēt šīs vietas spriedzi, vienlaikus atzīstot traumu, kas joprojām ir klātesoša, gluži kā fantomiska ekstremitāte. Performance spēlējas ar rotaļīguma un stagnācijas pretstatījumiem, pētot, kā caur horeogrāfiju un ķermeņa pieredzi iespējams kaut vai uz brīdi transformēt publisko telpu.

    Performance notiks Bāriņu ielas pusē – zaļajā laukumā, kur notiek automašīnu kustība, un to varēs vērot no ielas pretējās puses. Ilgums: 20 min. Māksliniece aicina arī piedalīties performancē, iepriekš piesakoties uz [email protected].

    Emma Beklunda strādā ar fotogrāfiju, performances mākslu un instalāciju. Integrējot dejas praksi un interesi par neirozinātni, viņa veido darbus, kuros apvienota gan kognitīvā, gan fiziskā pieredze. Kopš janvāra sākuma viņa uzturas Rīgā ISSP mākslinieku rezidences programmas ietvaros.

    Performance “Renegāti” veidota sadarbībā ar ISSP Jauniešu skolu un brīvprātīgajiem izpildītājiem. Rezidenču programmu atbalsta Ziemeļvalstu Kultūras punkts.

    ISSP mākslinieku rezidenci īsteno Biedrība ISSP. Tā sniedz iespēju fotogrāfiem, māksliniekiem un kuratoriem koncentrēti strādāt pie personīgajiem projektiem un projektiem, kas balstīti mijiedarbībā ar Rīgu un tās iedzīvotājiem, pētot vietējo sociālo un kultūras kontekstu un iesaistoties ISSP aktivitāšu platformā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē