• Bīstamākie ceļu posmi Latvijā. Te braucot jāuzmanās!

    Avārija
    Estere Jansone
    1. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Latvijas avāriju statistika ir gana melna – pērn uz autoceļiem dzīvību zaudējuši 142 cilvēki. Arī vieglāku avāriju skaits netrūkst. Apdrošināšanas tehnoloģiju uzņēmuma «Balcia» noskaidrojis visbīstamākos ceļa posmus Latvijā.

    Satiksmes dalībniekiem bīstamākā iela Rīgā ir Jaunciema gatve, kur avārijas visbiežāk notiek divos posmos – no Mīlgrāvja Rimi līdz Āliņģu ielas pieturai, kā arī pie Niedru ielas pieturas. Tāpat liela «melno punktu» koncentrācija ir arī Bolderājā, īpaši Silikātu un Stūrmaņu ielās. Vairums cietušo šajās vietās ir autovadītāji, un visbiežāk avārijas šajos posmos notiek darbadienu vakaros, kad daudzi dodas mājup no darba un ir intensīvākā satiksme.  Daudz negadījumu tiek reģistrēti arī svētdienās no 7 līdz 9 no rīta – tas bieži ir laiks, kad auto īpašnieki konstatē savam auto nodarītus bojājumus, kas radušies naktī vai iepriekšējā dienā.

    Savukārt, aplūkojot datus par «melnajiem punktiem» visā Latvijā, var secināt, ka bīstamākās vietas ir autoceļu A4 un A6 krustojums Salaspils novadā, autoceļš P94 pirms pagrieziena uz Staļģenes tiltu Jelgavas novadā, kā arī Daugmale un Stelpe. Arī ārpus Rīgas negadījumi visbiežāk notiek uzreiz pēc darbalaika beigām, taču gana daudz avāriju reģistrēts arī citos dienas laikos. Visā Latvijā negadījumi ļoti bieži tiek reģistrēti arī lielveikalu autostāvvietās, kur ir liela transportlīdzekļu koncentrācija ierobežotā teritorijā, kas ievērojami palielina sadursmes iespējamību. Taču, pateicoties braukšanas ātruma ierobežojumam, lielākoties negadījumi stāvvietās ir viegli un bez cietušajiem vai būtiski bojātiem transportlīdzekļiem.

    «Balcia» motoru produktu vadītājs Edgars Korzāns norāda: «Daudzi uzskata, ka avārijas visbiežāk notiek sliktos laikapstākļos, krēslā vai tumsā, taču statistika rāda pretējo. No pavasara līdz rudenim vairums negadījumu patiesībā notiek gaišā un saulainā laikā, jo tad cilvēki nereti pie stūres «atslābst», turpretī sliktos laikapstākļos daudzi vai nu izvēlas vispār nesēsties pie stūres vai brauc īpaši uzmanīgi un piesardzīgi. Izņēmums, protams, ir ziema, kad avāriju daudzums pieaug slidenu un sniegotu ceļu dēļ.»

    *Dati apkopoti no Centrālās statistikas pārvaldes, Valsts policijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja, laikapstākļu prognozēšanas un informācijas tehnoloģiju uzņēmuma Weather.com, Google, Tom-Tom un Latvijas Valsts ceļiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē