• Atvērs mūžībā aizgājušā Mārtiņa Ķibilda grāmatu «Atslēgas. Gadsimta Latvijas vēstures atradumi»

    Kultūra
    Ziņu aģentūra LETA
    24. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Nils Vilnis
    Latvijas Nacionālajā bibliotēkas korē 2.novembrī plkst.16.30 atvērs mūžībā aizgājušā televīzijas raidījumu veidotāja un vadītāja Mārtiņa Ķibilda grāmatu «Atslēgas. Gadsimta Latvijas vēstures atradumi», aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāvis Augusts Zilberts.

    Grāmatā apkopoti Ķibilda televīzijas dokumentālajā raidījumā «Atslēgas. Gadsimta Latvijas vēstures atradumi» apskatītie 50 nozīmīgākie Latvijas vēstures notikumi simt gados – no 1918. līdz 2018.gadam. Vēstures notikumi atklāti no neparasta skatupunkta, it kā atslēdzot durvis uz mazāk zināmiem un tāpēc īpaši intriģējošiem faktiem.

    Grāmatas veidotāji norāda, ka jaunā publikācija apiet ambīciju kļūt par akadēmisku pētījumu vai enciklopēdisku faktu krājumu, bet aicina ikvienu lasītāju – neatkarīgi no vecuma un vēstures zināšanām – uz kritisku sarunu, lai lauztu stereotipus par izšķirīgu valsts pagātnes notikumu gaitu un izceltu to būtiskās likumsakarības, kā arī saikni ar šodienu.

    Ķibilds mūžībā devās 2019.gada 26.oktobrī. Viņš Latvijas Televīzijā bija veidojis un vadījis tādus raidījumus kā «Atslēgas», «Adreses» un «Kultūrdeva». Agrāk viņš bijis arī raidījuma «Gribi būt miljonārs?» vadītājs.

    Ķibilds bijis arī Latvijas Arhitektu savienības valdes priekšsēdētājs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē