• Arī Ziemassvētku laikā bērnus aicina zvanīt uz uzticības tālruni

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    18. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 no 20.decembra līdz 27.decembrim rīkos Ziemassvētku akciju «Uzticies… Tevi dzirdēs un sapratīs», aicinot bērnus nepieciešamības gadījumā meklēt atbalstu, informēja VBTAI vadošā eksperte Simona Saule.

    «Ziemassvētki ir brīnumu laiks, bet ne visi spēj sajust šo brīnumu. Ir tik daudz jāpaspēj – jāparūpējas par dāvanām, par svētku galdu un citu labsajūtu, ka aizmirstas patiesā svētku būtība – iecietības, rūpju, pieņemšanas, piedošanas vai sajūtas, ka esmu mīlēts. Katru gadu uzticības tālrunī tiek saņemti zvani, kuros bērni runā par ilgām, vēlmes justies labiem, saprastiem, tomēr bieži vien mūsdienu straujais ritms veicina atšķirtības sajūtu starp bērnu un apkārtējiem – vienaudžiem vai ģimeni. Tāpat svētki var izraisīt arī spriedzes saasinājumu ikdienā, pārvēršot gaišo laiku par konfliktu un aizvainojuma pilnu situāciju – šādās reizēs atbalsts ir īpaši nepieciešams,» akcijas ideju skaidro VBTAI.

    Akcijas laikā īpaši VBTAI aicina izmantot iespēju sazināties ar uzticības tālruņa speciālistiem, ne tikai zvanot uz 116111, bet arī rakstot čatā darba dienās no plkst.12 līdz 20 – čata logs meklējams mājaslapā «uzticibastalrunis.lv». Tāpat sazināties var, rakstot uz e-pastu «[email protected]», vai lejupielādējot bezmaksas aplikāciju «Uzticības tālrunis», caur kuru iespējams sazināties ar uzticības tālruņa speciālistiem sev vispiemērotākajā un ērtākajā veidā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē