• Siliņa pastāsta par saviem tērpiem, kurus apspriež visa Latvija: Reizēm sanāk, reizēm nē

    Mode
    Elza Krūmiņa
    11. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Toms Norde
    Rīgas modes nedēļas pasākumi vienuviet pulcē modes mīļotājus. Vērot modes skates bija ieradusies pat Latvijas premjerministre Evika Siliņa. Izrādās, mode ir viņas vājība.

    Ministru prezidente Evika Siliņa modes skati noskatījās kopā ar politiķa Aināra Šlesera sievu Inesi. Siliņa sarunā ar portālu Santa.lv atzina, ka viņu visvairāk uzrunājusi latviešu tērpu dizaineres Ivetas Vecmanes radītā kolekcija «Melancholia Honey». «Man ļoti patika rakstaino kleitu un krāsaino zeķubikšu kombinācijas. Es iepriekš tādas nebiju ievērojusi – manuprāt, tā ir interesanta tendence, ko iekļaut savā tēlā,» atzina premjere. «Vecmanes modes skatē bija gan klasika, gan uzdrīkstēšanās. Interesanti, ka visām modelēm bija izsmērēta lūpu krāsa. It kā kaut kas klasisks, it kā nevainīgs, bet ir arī kāds zemteksts.»

    Evika Siliņa portālam atklāj, ka labprāt valkā latviešu dizaineru drēbes un vietējo mākslinieku jaunajās kolekcijās bieži atrod arī iedvesmu pati saviem tērpiem. «Es bieži pati radu savas drēbes, izdomāju savus modeļus.

    Reizēm sanāk, reizēm – nē.
     

    Es pati gan nešuju, pasūtu šuvējam,» stāsta premjerministre un atklāj, ka tērpu dizainēšana ir vienīgais vaļasprieks, kas šobrīd viņai vēl ir palicis.

    Pērn augustā Evikas Siliņas baltā linu kleita kļuva teju par interneta sensāciju.
    Pērn augustā Evikas Siliņas baltā linu kleita kļuva teju par interneta sensāciju.

    Siliņa atminās arī kādu reizi, kad viņas izvēlētais tērps izsauca pamatīgu rezonansi sabiedrībā. Tā bija sudrabotā linu kleita, kuru sociālajos medijos aprunāja daudzi – pat sauca par «kimono» un «karatē halātu». «Slavenā kleita, kuru visi vienu brīdi apsprieda, manuprāt ir ļoti veiksmīgs latviešu zīmola «Nolo» dizains. Ja tas izsauca tādu reakciju, tad mākslinieks bija labi pastrādājis. Ja māksla ir vienaldzīga, tad tā ir vienaldzīga,» saka Siliņa.  

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē