• Aizliedz dažādu izglītības pakāpju audzēkņu saskarsmi starpbrīžos ārpus mācību telpām

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    6. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Valdība šodien lēma aizliegt dažādu izglītības pakāpju audzēkņu saskarsmi starpbrīžos ārpus mācību telpām.

    Paredzēts, ka turpmāk nodarbībās varēs piedalīties tie skolēni, kuri ir veikuši rutīnas skrīninga Covid-19 testu. Tas gan neattiecas uz pirmsskolas vecuma skolēniem.

    Savukārt augstskolu un koledžu izglītības studiju procesā, darba pienākumu veikšanā vai pakalpojumu sniegšanā varēs piedalītie tikai personas ar Covid-19 vakcinācijas, balstvakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Personas, kurām ir klīniskās universitātes slimnīcas konsīlija lēmums par personas vakcinācijas atlikšanu uz noteiktu laiku, līdz pilna vakcinācijas kursa pabeigšanai studiju procesā varēs piedalīties tikai attālināti.

    Lai mazinātu riskus skolēniem nonākt saskarē ar Covid-19 vīrusu, pamata un vidējās izglītības pakāpes skolēnu plūsmas nedrīkst pārklāties. Attiecīgi skolēni neatrodas vienā mācību telpā un nesatiekas ārpus nodarbību telpas starpbrīžos.

    Prasības par skolēnu saskarsmi var nepiemērot, ja tas ir objektīvi pamatoti mācību priekšmetu (kursu) īstenošanā atbilstoši izglītības programmas specifikai, kā arī mācību priekšmetu konsultāciju, pagarinātās dienas grupu un interešu izglītības nodarbībās.

    Savukārt gadījumā, ja pirmsskolas skolēnu nodarbības pārklājas ar pamata izglītības pakāpes skolēnu nodarbībām, pirmsskolas skolēniem ne agrāk kā pirms 24 stundām vecāku uzraudzībā jāveic antigēna paštests, par kura rezultātu jāpaziņo atbildīgajai personai, vai pirms nodarbības norises jāveic antigēna paštestu autorizētas personas un vecāku klātbūtnē. Pozitīva testa gadījumā bērns, bērna vecāki vai likumiskais pārstāvis nekavējoties atstāj nodarbības norises vietu.

    Interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmas apguve notiek attālināti vai klātienē pirmsskolas, pamata un vidējās izglītības pakāpes izglītojamiem.

    Valdība atļāva nodarbību laikā telpā uzturēties ne vairāk kā 20 personām vienā grupā, savukārt vienai personai būs jānodrošina ne mazāk kā trīs kvadrātmetri no publiski pieejamās telpu platības.

    Telpā būs jānodrošina arī ventilācija ar mehāniskās ventilācijas sistēmu vai dabīgo ventilāciju, lai oglekļa dioksīda līmenis nepārsniegtu 1000 ppm. Taču, ja tas nav iespējams, telpā vismaz 15 minūtes jānodrošina svaigā gaisa pieplūde.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē