• Toyota GR Yaris debitēs janvārī

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    13. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Pilnīgi jauns, rallija iedvesmots sporta automobilis — Toyota GR Yaris — debitēs nākamā mēneša Tokijas autoizstādē Japānā.

    GR Yaris būs otrais sporta automobilis, ko TGR laidīs klajā pasaulē pēc leģendārās Toyota GR Supra atgriešanās pagājušajā gadā.

    Šobrīd pēdējais attīstības posms ir noslēdzies, un radītā prototipa spēju robežas nesen pārbaudīja TGR galvenais pilots ar segvārdu Morizo, proti, Toyota prezidents Akio Tojoda (Akio Toyoda).

    Ar TGR dalību autosportā Toyota vēlas radīt arvien labākus automobiļus un paplašināt tās aizrautīgo fanu atbalstu, piedaloties vairākās prasīgās sacīkstēs dažādās kategorijās uz ceļiem visā pasaulē.

    Sportiskais hečbeks smēlies zināšanas un pieredzi, kas iegūta no Toyota titulētās dalības Pasaules rallija čempionātā (WRC), kur tā sacenšas zem TOYOTA GAZOO Racing (TGR) karoga.

    2017. gadā Toyota atgriezās FIA Pasaules rallija čempionātā ar Yaris World Rally Car, iegūstot piecas uzvaras un ražotāja pasaules čempiona titulu 2018. gadā, kam sekoja pilota un stūrmaņa tituli šogad.

    TGR ir guvusi turpmākus panākumus autosportā Pasaules izturības čempionātā ar Toyota TS050 hibrīda sacīkšu automobiļiem, iegūstot ražotāja un pilota pasaules čempiona titulu 2014. un 2018.–2019. gadā. Toyota ir vadībā abās sacīkstēs arī 2019.–2020. gadā.

    Šī gada sākumā TGR pilots, Kataras čempions Nasers Al Atija (Nasser al-Attiyah) ar Toyota Hilux nodrošināja Toyota pirmo uzvaru slavenajā Dakaras rallijā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē