• Rimi Rīgas maratons aicina uz otro Skriešanas skolas nodarbību

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    18. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Lauris Vīksne
    Šoreiz skolā uzstāsies uztura speciālistes Ksenija Andrijanova un Anita Siliņa ar ieteikumiem par veselīgu uzturu un sportista ēdienkarti, psiholoģijas zinātnes doktors un profesors Jānis Grants stāstīs par motivāciju un lūzuma punktiem treniņu procesā, visbeidzot kopā ar pieredzējušo garo distanču skrējēju un treneri Jāni Višķeru tiks analizēti treniņu plāni, to uzbūve un uzdevumi. Kā iepriekš, katru tēmu papildinās paneļdiskusijas ar sportistu pieredzes stāstiem.

    Otrā Skriešanas skolas nodarbīna notiks 29. februārī plkst. 9.30 Cinamon kino Kosmos zālē tirdzniecības centrā Alfa. Kā iepriekš, katru tēmu papildinās paneļdiskusijas ar sportistu pieredzes stāstiem.

    Uztura speciāliste un bloga ksenijakomente.lv autore Ksenija Andrijanova un uzturzinātniece un garo distanču skrējēja Anita Siliņa kopīgā lekcijā aplūkos uz pētījumiem balstītus veselīga uztura pamatprincipus, kas ir aktuāli ikvienam cilvēkam un sportistam, kā arī veidus, kā koriģēt un pielāgot uzturu atbilstoši izvēlētajai intensitātei sportā. Tikpat būtisks būs stāsts par ūdens lietošanu ikdienā un treniņu procesā, kā arī uzmanība tiks pievērsta arvien plašāk apspriestajām vegānu, keto, intermittent fasting un citām diētām.

    Paneļdiskusijā par uzturu piedalīsies:

    • Aleksandrs Prokopčuks, vairākkārtējs Latvijas čempions, ilggadējs Latvijas rekordu īpašnieks garajās distancēs, treneris;
    • Haralds Silovs, ātrslidotājs un bijušais šorttrekists, 2018. gadā Phjončhanā sasniedza savu labāko rezultātu olimpiskajās spēlēs, izcīnot 4. vietu 1 500 m distancē;
    • Edgars Elbergs, garo distanču skrējējs, Bārmeņu skolas dibinātājs.

    Starpbrīdī Rimi Gardēžu šefpavārs Normunds Baranovskis būs sagatavojis visiem Skriešanas skolas apmeklētājiem veselīgas brokastis.

    Sporta psihologa, psiholoģijas zinātnes doktora un profesora Jāņa Granta lekcijas pamatā būs mērķu izvirzīšana un paradumu veidošana sportā. Profesors apskatīs metodes, kas palīdz efektīvi tuvoties izvirzītajam mērķim, kā pārvarēt lūzuma punktus un noturēt mērķus ilgtermiņā, kā arī biežākās domāšanas kļūdas, kas liedz lūkoties pāri neveiksmēm.

    Savukārt paneļdiskusijā par motivāciju savā pieredzē dalīsies:

    • Andris Ronimoiss, viens no vadošajiem Latvijas taku ultramaratonistiem, Ultra Trail World Tour elites skrējējs;
    • Rinalds Sluckis, triatlonists, Latvijas rekordists Ironman distancē;
    • Alvis Danovskis, garo distanču skrējējs, Riga Runners grupu treniņu vadītājs.

    Viena no vadošā Latvijas garo distanču skrējēja un SK Tērauds trenera Jāņa Višķera vadībā tiks analizēti treniņu plāni, to uzbūves pamatojums un treniņa metožu principi, kas veido efektīvu treniņu procesu. Būtiskas tēmas būs izturības, spēka un ātruma treniņu līdzsvarošana atbilstoši izvirzītajam mērķim un uzdevumam attiecīgajā sagatavošanās posmā, kā arī nepieciešamo treniņu skaits nedēļā un kā koriģēt treniņu plānu, ja radušies neparedzēti apstākļi.

    Treniņa plānu analīzi noslēgs paņeļdiskusija ar sekojošiem dalībniekiem:

    • Aigars Nords, Rimi Rīgas maratona direktors, desmit maratonu finišētājs, pieveicis četrus no sešiem World Marathon Majors maratoniem;
    • Klinta Lauska, garo distanču skrējēja takās un šosejā, 24 reizes pēc kārtas labojusi personisko rekordu pusmaratonā;
    • Raimonds Zeps, gatavojas savam pirmajam maratonam, Maira Brieža menedžeris.

    Kā jau ierasts, dalība Rimi Rīgas maratona skriešanas skolās ir bez maksas, taču, lai nodrošinātu vietu visiem interesentiem, tai nepieciešams iepriekš reģistrēties www.rimirigamarathon.com.

    Martu Rīgas maratona organizatori aicina uzsākt ar Riga Runners un Nike Run Club organizēto treniņu plkst. 10.00 pie t/c Alfa jaunās ieejas. Treniņi piemēroti jebkuram sagatavotības līmenim, dalība ir bez maksas un iepriekšēja reģistrācija nav nepieciešama.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē