Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Veselīgi krājumi ziemai — pašgatavotas zupu sagataves

    Uzturs
    Santa.lv
    Santa.lv
    20. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ja tagad nedaudz papūlēsies, ziemā atliks tikai burciņu saturu iemaisīt buljonā vai ūdenī, un zupa būs gatava! Ko vēl vairāk var vēlēties darbdienu vakariņām! Visas vārītās sagataves ir garšīgas arī tāpat – kā salāti.

    Dārzeņu zupa

    1 kg baltā galviņkāposta

    pa 400 g burkānu, tomātu, papriku, sīpolu

    mazs čili pipariņš

    60 ml augu eļļas

    70 g cukura

    40 g sāls

    100 ml baltvīna etiķa

    Kāpostus saēvelē vai smalki sagriež, burkānus, paprikas, sīpolus sagriež salmiņos, tomātus sagriež gabaliņos, čili sasmalcina. Visus katlā sautē 15 minūtes. Pievieno sāli, cukuru un eļļu, sautē vēl 10 minūtes. Tad lej klāt etiķi un turpina sautēt vēl 5 minūtes. Pagaršo, ja vajag iemaisa vēl garšvielas, tad karstu pilda sterilās burkās un aizvāko.

    Borščs

    6 kg dārzeņu – bietes, burkāni, sīpoli, paprika, kāposti, tomāti

    100 g sāls

    150–200 g cukura

    250 ml augu eļļas

    200–250 ml baltvīna etiķa

    Visus dārzeņus ņem aptuveni vienādās proporcijās, bietes var būt drusku vairāk, notīra, nomizo un sagriež kubiņos vai salmiņos. Sagrieztās bietes katliņā eļļā apcep, liek klāt pārējos dārzeņus, brīdi pasautē, pieber sāli un cukuru, apmaisot sautē aptuveni 30 minūtes. Pielej etiķi un sautē vēl 10 minūtes. Cukuru, sāli un etiķi vispirms pievieno mazāk, ja vajag, pēc garšas papildina. Karstu pilda sterilās burkās un aizvāko.

    Soļanka

    1 kg gurķu

    300 g burkānu

    1 liela sarkanā paprika

    50 g ķiploku

    150–200 g tomātu pastas

    30 g sāls

    60–80 g cukura

    50 ml augu eļļas

    80 ml baltvīna etiķa

    Burkānus rupji sarīvē, papriku sagriež salmiņos, katliņā sakarsētā eļļā abus apmaisot apcep. Liek klāt sīki sakapātus ķiplokus un salmiņos sagrieztus gurķus, cukuru, sāli, iemaisa tomātu pastu un etiķi, lēni sautē 15–20 minūtes. Karstu sapilda sterilās burkās un aizvāko.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē