• Spodrinām ādu pavasarī! 4 problēmas un risinājumi

    Skaistumkopšana
    Sandra Puntule
    Sandra Puntule
    6. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Lai sejas āda pavasarī ātrāk atkoptos pēc aukstajā sezonā pārciestajām neērtībām, kļūtu svaiga un mirdzoša, tai vajadzīga efektīva palīdzība. Vispirms jāļauj ādai uzelpot, tad to var mitrināt, pabarot un uzmundrināt. Iesaka dermatoloģe Kristīne Kalniņa.
    • Problēma. Apsārtusi, kuperoza āda.

    Risinājums. Aizsargā un kop pareizi! Lieto tieši jutīgai vai kuperozai ādai paredzētu kosmētiku, kas sašaurina un nostiprina ādas virskārtā izvietotos asinsvadus, mazina ādas apsārtumu, dedzinošo sajūtu un aizsargā ādu pret vides kairinājumu. Sargā sejas ādu no saules un UVS, lietojot aizsargkrēmus ar augstu SPF. Plānai, sakairinātai, kuperozai ādai ar izteikti virspusējiem asinsvadiem nekad nelieto asu skrubi, jo, noberžot virskārtu, asinsvadi vēl vairāk spīd cauri ādai. Kosmētiskos defektus palīdz likvidēt lāzerprocedūras, kas redzami uzlabo ādas stāvokli. Ja nepieciešams nomaskēt sārtumu, ņem talkā dekoratīvo kosmētiku.

    • Problēma. Pelēcīga, bāla āda.

    Risinājums. Regulāri attīri un mitrini ādu. Tas jādara divreiz dienā – no rītiem un vakaros. Kā liecina aptaujas, apmēram trešā daļa sieviešu, ejot gulēt, vairākas reizes nedēļā nenotīra no sejas dekoratīvo vai dienas kosmētiku, bet tas ir viens no galvenajiem iemesliem, kas rada ādas pelēcību. Dienas putekļi kopā ar kosmētiku nosprosto poras, neļaujot ādai naktī elpot, un kavē tās atjaunošanos.

    Universāls līdzeklis ir micelārais ūdens, kas palīdz viegli notīrīt gan kosmētiku, gan netīrumus, nemainot ādas dabīgo mikrofloru.

    Pēc ādas attīrīšanas atsvaidzini to ar toniku un tūdaļ uzklāj mitrinošu dienas vai nakts krēmu. Dienā sargā ādu no UV starojuma, lietojot kosmētiku ar SPF. 

    • Problēma. Ļoti sausa āda.

    Risinājums. Mitrini un pabaro! Labāko un ātrāko efektu dod mitrinoši serumi, dažādi aktīvo vielu koncentrāti, kas ātri atjauno ādas enerģiju un piešķir tai veselīgu izskatu. Ikdienā lieto dziļi mitrinošu krēmu ar lipīdiem, tie bagātina ādu ar dabiskiem mitrinātājiem, kas piesaista mitrumu no apkārtējās vides un aizkavē tā iztvaikošanu no ādas virsmas. Reizi nedēļā attīri ādu ar pīlingu, lai sekmētu mitrinošo vielu iesūkšanos dziļāk ādā.

    • Problēma. Veselīgu izskatu ādai vajag tūlīt!

    Risinājums. Dekoratīvā kosmētika. Ļoti ātri sejas izskatu uzlabo mirdzuma krēmi, tonālie līdzekļi un ādas izgaismotāji – ar optiski atstarojošām daļiņām un/vai toni, kas izgaismo ādu, nomaskē ādas negludumus, piešķir ādai ēterisku mirdzumu.

    Tomēr neviens krēms nedos cerēto rezultātu, ja to klāj uz neattīrītas, iepriekš nesagatavotas ādas.

    Laba grima pamats ir sakopta āda. Ja vajag tūlīt, izmēģini: notīri ādu, uzklāj attīrošu vai mitrinošu masku, pēc tās veic vieglu masāžu un iepliķē ādā krēmu, labāk ar mirdzuma efektu. Tas efektīvi uzlabo asinsriti un atdzīvina ādu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē