• Padomi un knifiņi, kā rūpēties par skropstām

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    4. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Africa Studio/Shutterstock.com
    Skropstas ir ne tikai skaistumam, tās domātas, lai sargātu acis. Tāpēc jo sevišķi svarīgi rūpēties, lai skropstas augtu gan skaistas, gan veselīgas.

    Attīri!

    Nekad neej gulēt ar nenotīrītu kosmētiku! Labākais paņēmiens, kā notīrīt skropstu tušu un ēnas, – kārtīgi samitrini vates plāksnītes ar speciālo acu kosmētikas noņēmēju. Vislabāk tam der divfāžu līdzeklis, tā sastāvā ir eļļa, kas palīdz kārtīgi attīrīt skropstas un to starpas.

    Ūdensnoturīgā grima notīrīšanai izmanto speciālo līdzekli, jo tas šķīdina vaskus un citas sastāvdaļas, kas gādā par ilgnoturīgu efektu.

    Ir speciāli līdzekļi jutīgām acīm un kontaktlēcu valkātājām, tie ne vien attīra un mīkstina skropstas, bet arī mitrina un nomierina ādu.

    Tie labi noder arī tām, kas dekoratīvo kosmētiku nelieto. Uzliec samitrinātas vates plāksnes uz aizvērta acu plakstiņa, nogaidi 30 sekundes, lai kosmētika atmiekšķējas, tikai tad sāc tīrīt – velc vates plāksnīti uz leju, atkārto vēlreiz. Neko neberz, lai netraumētu ādu un nepaķertu līdzi kādu skropstu. Noskalo seju ar ūdeni.

    Pabaro!

    Ir dažādas tautas metodes skropstu kopšanai, mūsu vecmāmiņas izmantojušas augu eļļas – rīcineļļu, mandeļu, saulespuķu eļļu. Eļļas patiešām mitrina, mīkstina skropstas, padara tās elastīgas un skaistas. Tomēr eļļas lietošanai ir arī mīnusi – tā jālieto vismaz stundu pirms gulētiešanas un noteikti ir jānotīra, jo plānajai acu ādai eļļa ir par smagu un, iekļūstot acīs, tā var izraisīt gļotādas kairinājumu.

    Abos variantos no rīta var pamosties ar plakstiņu pietūkumu.

    Nevienai no šīm tautas metodēm nav zinātniska pamatojuma, tāpēc speciālisti iesaka izvēlēties speciālos līdzekļus skropstu kopšanai un to augšanas stimulēšanai. Labāk izvēlēties pazīstama zīmola līdzekļus, jo tie ir dermatoloģiski un oftalmoloģiski pārbaudīti un alerģijas risks ir minimāls.

    Lieto līdzekļus skropstu augšanai!

    Līdzekļi skropstu kopšanai un augšanas veicināšanai satur no smagajām frakcijām attīrītas dabiskās eļļas, kas apgādā matiņus ar augšanai nepieciešamajām vielām. To sastāvā ir A, B, E grupas vitamīni, biotīns, lipīdu un peptīdu kompleksi, aminoskābes, pantenols, hialuronskābe, nātrija hialuronāts, arginīns u. c. Efektīvākajos ir laboratorijās izveidotas speciālas formulas, kuru sastāvā ir gan dabīgas vielas, gan ķīmiski radītas jaunās paaudzes aktīvās vielas.

    Skropstu kopjošo līdzekļu formas ir dažādas, populārākie ir serumi un balzami, ko uzklāj skropstām visā garumā ar tušai līdzīgu birstīti.

    Bieži vien šo serumu var lietot arī uzacu matiņiem. Noderīgas ir kopjošas un augšanu stimulējošas želejas un bāzes, ko var lietot gan kā kopjošu līdzekli uz skropstām un uzacīm atsevišķi, gan kā tušas bāzi, lai aizsargātu skropstu matiņus un izceltu tušas radīto efektu. Skropstu augšanai un kopšanai vajadzīgās vielas, visbiežāk vērtīgu augu vaskus un ārstniecisku augu ekstraktus, daži ražotāji pievieno arī skropstu tušām, lai, regulāri krāsojot skropstas, vienlaikus rūpētos arī par to veselību. Vērtīgās vielas, kas gādā par skropstu augšanu, satur arī daži krēmi un serumi acu zonai.

    • Lietošanas stratēģija

    Lai iegūtu redzamu rezultātu, skropstu kopšanas līdzeklis jālieto regulāri – katru vakaru, turklāt noteiktu laiku, parasti tas ir norādīts lietošanas instrukcijā. Noteikti izlasi norādes, jo katrs ražotājs piedāvā precīzu lietošanas shēmu – intensīvo un uzturošo kursu.

    Skropstu serumus var lietot nepārtraukti, bet tad ieteicams tos pamainīt.

    Ir divu veidu līdzekļi, kas jālieto atšķirīgi. Tos, kas aktivizē skropstu saknīšu funkcijas, uzklāj tikai gar skropstu augšanas līniju ar smalku otiņu, tāpat kā šķidro acu laineri. Uz skropstām visā garumā klāj tos, kam iepakojumā ir skropstu tušai līdzīga birstīte.

    Iedarbīgi knifiņi

    •  Brīvdienās pacenties iztikt bez tušas, reizēm ļauj skropstām atpūsties.
    •  Skropstu augšanai ļoti noderīgs ir tagad modīgais iekšķīgi lietojamais kolagēns, kas papildina olbaltumvielu krājumus.
    •  Veic acu vingrinājumus, tie lokāli uzlabo asinsriti, skābekļa un barības vielu piegādi skropstām.
    •  Saulē lieto saulesbrilles, lai pasargātu skropstas no UVS kaitīgās iedarbības.
    •  Skropstu serums jālieto arī mākslīgi pieaudzētām skropstām, lai uzturētu dabīgo skropstu nomaiņu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē