• Mēteli vai jaku? Ko vilkt šopavasar?

    Stils un mode
    Agija Vismane
    11. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Instagram @sofiamcoelho
    Instagram @sofiamcoelho
    Šā pavasara virsdrēbju izvēles un valkāšanas stila devīze – esi drosmīga un eksperimentē, savienojot savā tēlā pat šķietami nesavienojamas lietas un atļaujoties arī pa kādai it kā nepareizībai! Piemēram, raupja vējjaka un smalkas augstpapēžu kurpes vai motociklistu jaka un mežģīņu kleita.

    Trencis

    Bāzes lieta garderobē, bez kuras šis gadalaiks nav iedomājams. Aktuālākie sezonas modeļi ir ar platu jostu, kas izteiksmīgi izceļ vidukli, un pagarināti trenči. Modernākās krāsas – melna, balta, tumšzila, gaišzila, rozā un visi brūnie toņi.

    Bomberjaka

    Tā joprojām ir ļoti aktuāla. Vismodernākā kombinācija būs apjomīga, sportiska stila bomberjaka komplektā ar romantisku kleitu un raupjiem zābakiem vai arī džinsiem un smalkiem puszābaciņiem ar nelielu papēdi.

    Mētelis ar izteiktu plecu līniju

    Ja tev patīk klasika un šopavasar esi iecerējusi pirkt jaunu mēteli, stilīgākā izvēle būs brīva silueta modelis ar izteiksmīgu, akcentētu plecu līniju un pogu aizdari vienā vai divās rindās. Šādam mētelim piestāvēs kontrastējoša stila apavi – smalkas laiviņas ar nelielu papēdīti.

    Ādas jaka

    Ādas jakas no modes neiziet nekad, mainās vien silueti, taču šopavasar aktuālas ir teju visu veidu ādas jakas – bomberjakas, vidukli akcentējoši īsi vai pagarināti modeļi, apjomīgas vai piegulošas motociklistu jakas, ādas žaketes. Jebkura stila ādas jaku droši kombinē ar relaksētiem brīva griezuma džinsiem vai elegantām kleitām.

    Pieguloša silueta mētelis

    Ja oversize apģērbu modeļi jau apnikuši, izvēlies citādu siluetu – pašlaik ļoti aktuāli ir arī augumam pieguloši mēteļi, kuriem viduklis iezīmēts, izmantojot iešuves vai jostu. Tādā īpaši izcelsies tava silueta aprises. Valkā to kopā ar plānu trikotāžas apģērbu, taisnām biksēm vai piegulošu kleitu.

    Vējjaka

    Praktiska un universāla lieta, bez kuras pavasara garderobē grūti iztikt. Šopavasar tā var būt gan īsa, gan gara kā mētelis, ar savilkumu viduklī vai brīvi krītoša. Galvenais – pamēģini to kombinēt ne vien ar sportiska stila apģērbu, bet arī ar kaut ko kontrastējošu, piemēram, klasiskām biksēm, svārkiem vai kleitu.

    Modes virsotnē – raupja darba jaka!

    Apjomīga, taisna un lakoniska silueta, šūta no raupja auduma, visbiežāk ar atšķirīgas krāsas apkaklīti un uzšūtām kabatām, vairāk izskatās nevis pēc ikdienas apģērba, bet pēc dārza darbu vai medību jakas. Šajā pavasarī valkā to kopā ar izteikti sievišķīgām lietām.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē